Uygulamalarımız appstore googleplay

ÇANKIRI İLE BİRLİKTE 46 İLDE FETÖ OPERASYONU, 361 GÖZALTI...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2025 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2025 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
ÇANKIRI İLE BİRLİKTE 46 İLDE FETÖ OPERASYONU, 361 GÖZALTI...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Türkiye genelinde düzenlenen geniş çaplı operasyonlarda 361 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonlar, aralarında Çankırı’nın da bulunduğu 46 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların örgütün güncel yapılanması, askeri mahrem yapılanması, finans ve eğitim yapılanmalarına yönelik detaylı teknik takip ve analizler sonucunda hayata geçirildiğini belirtti.

"Ankesörlü telefonlarla iletişim, ByLock kullanımı, sosyal medya propagandası ve sınav usulsüzlükleri..."

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin, örgüt içi haberleşmede ankesörlü telefonları kullandıkları, ByLock uygulaması üzerinden iletişim kurdukları, sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetlerinde bulundukları ve geçmişte gerçekleştirilen bazı sınavlarda usulsüzlük yaptıkları tespit edildi.

Yerlikaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“FETÖ’nün güncel yapılanması, askeri mahrem yapılanması, finans ve eğitim yapılanmaları içerisinde faaliyet gösteren; ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt sorumlularıyla iletişim kuran, ByLock kullanan, sosyal medya üzerinden propaganda yapan ve sınav usulsüzlüklerine karışan şahıslara yönelik operasyonlarda 361 şüpheli yakalanmıştır.”

"Terör örgütlerine göz açtırmayacağız"

Bakan Yerlikaya, açıklamasında güvenlik güçlerinin kararlılıkla çalıştığını vurgulayarak, “FETÖ ile mücadelemiz tavizsiz şekilde sürecek. Terör örgütlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, İl Emniyet Müdürlerimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek.” dedi.

Soruşturmaların ve operasyonların, ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri koordinasyonunda sürdüğü belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.