TÜRKİYE 13. CUMHURBAŞKANINI SEÇTİ
ERDOĞAN % 52.16 İLE YENİDEN CUMHURBAŞKANI OLDU

Günlerdir heyecanla beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. turu bugün tüm yurtta gayet sakin ve demokratik bir ortamda gerçekleşti. Seçimin ikinci turunda ilk turda en çok oyu alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Sabah 08:00’da başlayan oy kullanma işlemleri saat 17:00’da sona erdi.
YSK Başkanı Ahmet Yener’in saat 18:15’te yayın yasağının kalktığını duyurmasıyla birlikte ilk sonuçlar da gelmeye başladı. İlk açıklanan sonuçlara göre Erdoğan % 58, Kılıçdaroğlu % 42 oy oranına sahipken zamanla sonuç değişti ve son açıklanan oranlara göre % 99.9’u açılan sandıklarda Erdoğan’ın % 52.16, Kılıçdaroğlu’nun ise % 47.84 oy oranına sahip olduğu bildirildi.
Bu sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ikinci turda da olsa kazandı bir dönem daha Cumhurbaşkanı olmaya hak kazandı. Bu zafer Çankırı’da da coşkuyla kutlandı. Belediye Meydanı’nda yapılan kutlamalarda AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av.M.Emin Akbaşoğlu da bir konuşma yaptı. Konuşmasında 2 hafta önce yapılan genel seçimlerde de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de AK Parti’ye olan teveccühlerinden dolayı Çankırı halkına teşekkür eden Akbaşoğlu, bugünkü seçimde Çankırı’nın oy oranı olarak Türkiye üçüncüsü olduğunu vurguladı.

-
29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ
-
ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE)
-
KIZILIRMAK ORTAOKULU GÜÇLENDİRME VE DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜNDE SONA DOĞRU
-
ÇANKIRI’DA DAMIZLIK MERİNOS KOÇLAR SAHİPLERİNİ BULDU
-
ÇANKIRI JANDARMASINDAN SUÇLULARA AĞIR DARBE
-
YÜZME HAVUZU İNŞAATI CAN ALDI