Uygulamalarımız appstore googleplay

YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN KÖPRÜ VE OTOYOL TEPKİSİ

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, köprü ve otoyollarla ilgili alınan özelleştirme kararının ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kararın ardından alternatif bir öneriyi gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2026 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2026 22:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN KÖPRÜ VE OTOYOL TEPKİSİ

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Resmi Gazete’de yayımlanan ve İstanbul’daki önemli köprüler ile çok sayıda otoyolu kapsayan özelleştirme kararına tepki gösterdi.

Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda otoyol için özelleştirme kararı alınmasının ardından siyasi tartışmalar da yeniden gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ağıralioğlu, köprü ve yolların geçmişte vatandaşların vergileri ve kamu kaynaklarıyla oluşturulduğunu savunarak, söz konusu varlıkların satışına ilişkin farklı bir model önerdi.

Ağıralioğlu, açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaşırken, özellikle vatandaşların bu varlıklara ortak olabilmesi gerektiği yönündeki çağrısıyla dikkat çekti.

“Köprüleri millet alsın”

Anahtar Parti lideri Ağıralioğlu, açıklamasının başında doğrudan “Köprüleri millet alsın!” ifadelerini kullanarak önerisini ortaya koydu.

Ağıralioğlu, yıllar boyunca köprü ve yolların yapılmasında milletin vergilerinin, kamu kaynaklarının ve devlet tarafından verilen garantilerin kullanıldığını belirtti. Bu nedenle ortaya çıkan yükün vatandaş tarafından taşındığını ifade eden Ağıralioğlu, şimdi ise aynı varlıkların satışının gündeme gelmesini eleştirdi.

Ağıralioğlu’nun açıklamasında öne çıkan noktalardan biri, özelleştirme yapılacaksa bunun yalnızca belirli kişi veya şirketlerin sahipliğine geçmesi yerine vatandaşların da sürece dahil edilmesi gerektiği görüşü oldu.

“Hisselerini açın, millet alsın”

Ağıralioğlu, köprü ve otoyolların satılması konusunda kendi önerisini de kamuoyuyla paylaştı. Anahtar Parti Genel Başkanı, bu varlıkların hisselerinin halka açılmasını ve vatandaşların kendi köprülerine, yollarına ve ülkenin varlıklarına ortak olmasını istedi.

Ağıralioğlu, açıklamasında, “İlla satacaksanız, milletin malını üç beş kişiye değil, milletin kendisine satın!” sözleriyle özelleştirme yöntemine yönelik eleştirisini sert bir dille dile getirdi.

Bu yaklaşımın, vatandaşların yalnızca köprü ve otoyolları kullanan kişiler olmak yerine söz konusu varlıklarda pay sahibi olmasını hedeflediğini belirten Ağıralioğlu, kamuoyunun dikkatini özelleştirme sürecinin nasıl gerçekleştirileceği konusuna çekti.

“Milletin sırtından yapılanı, milletin elinden alıp vermenize müsaade etmeyeceğiz”

Ağıralioğlu, açıklamasında köprü ve yolların finansmanında vatandaşların taşıdığı yükü de gündeme getirdi.

Yapılan yatırımların ardından geçiş ücretleri üzerinden gelir elde edildiğini, geçiş garantileri nedeniyle de kamu kaynaklarından ödeme yapıldığını savunan Ağıralioğlu, bu süreçte ekonomik yükün vatandaşın üzerinde olduğunu ileri sürdü.

Anahtar Parti Genel Başkanı, bu nedenle kamuya ait varlıkların özelleştirilmesinde vatandaşın menfaatinin öncelikli olması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasında oldukça sert ifadeler kullanan Ağıralioğlu, “Milletin sırtından yapılanı, milletin elinden alıp birilerine vermenize müsaade etmeyeceğiz.” diyerek partisinin konuya ilişkin tutumunu ortaya koydu.

“Borç milletin, dert milletin, köprü milletin”

Ağıralioğlu açıklamasının sonunda ise dikkat çeken ifadelerini yineleyerek, köprü ve otoyolların vatandaşla ilişkisinin yalnızca kullanım hakkıyla sınırlı kalmaması gerektiği mesajını verdi.

“Borç milletin, dert milletin, köprü milletin… Millet satın alsın; hak milletin!” ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, özelleştirme tartışmasına vatandaşların doğrudan dahil edilmesi gerektiğini savundu.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından başlayan tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin siyasi partilerden ve kamuoyundan gelecek açıklamalar da yakından takip ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.