Uygulamalarımız appstore googleplay

KİTAP KURTLARI İKİNCİ KEZ BULUŞTU

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
KİTAP KURTLARI İKİNCİ KEZ BULUŞTU

İlimiz Atatürk Ortaokulu, "Kitap Kurtları Tahlilde Buluşuyor" projesinin ikinci kitabı olan Masal İstanbul 2'nin tahlilini, Taşmescit Mevlevihanesi'nde gerçekleştirdi. Bu özel etkinlik, öğrencilere kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirme fırsatı sunarken aynı zamanda kültürel bir keşif imkânı da sağladı. Etkinlik, okuma ve düşünme yetilerini geliştiren bir ortamda gerçekleşti ve katılımcılar için oldukça verimli oldu.

Proje kapsamında, öğrenciler kitaba dair derinlemesine tahlillerde bulunarak, hem kendi düşüncelerini hem de kitabın içeriğiyle ilgili öğrendiklerini paylaştılar. Bu tahliller, sadece kitapla değil, aynı zamanda Türk kültürünün önemli miraslarından olan Mevlevihane atmosferiyle de pekiştirildi.

Kitap Tahlili Programına;  Atatürk Ortaokulu, Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu, İsmet İnönü Ortaokulu, Mehmetçik Ortaokulu, Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulu ve Şehit Yahya Coşkuner Ortaokulu öğrencileri ile projeden sorumlu öğretmenler katılım sağladı.

İl Millî Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün de katılım sağladığı  "Kitap Kurtları Tahlilde Buluşuyor" proje etkinliği, öğrencilerin sadece kitap okuma alışkanlıklarını değil, aynı zamanda sosyo-kültürel birikimlerini de artırmayı hedefliyor. Bu tür projeler, gençlerin hem zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de onların toplumla daha güçlü bir bağ kurmalarına olanak tanıyor. Etkinlik ile ilgili konuşan Atatürk Ortaokulu yöneticileri, projenin gelecekte daha fazla okulun katılımıyla devam etmesi ve daha pek çok öğrencinin bu tür etkinliklerden faydalanmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.