DİLEK TOLUYAĞ’IN AHŞAP HEYKELLERİ SANAT SERGİLERİNİ SÜSLÜYOR

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dilek Toluyağ’ın kişisel ahşap heykel sergisi Ankara Arcadium AVM’de sanat severlere açıldı. Sergide ayrıca Dilek Toluyağ, eserlerini nasıl yaptığına dair canlı olarak bir workshop performansı gerçekleştirdi. Genelde ahşap kullanarak giysi üzerine harika çalışmalar yapan sanatçı fuarda, kızının ahşap giysi çalışmalarına yer vermiş. Toluyağ’ın kişisel ahşap heykel sergisi 18 mayısa kadar ziyaret edilebilir.
ÇAKÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dilek Toluyağ, Turgut Pura Vakfı tarafından düzenlenen 40. Yıl Heykel Yarışması’nda mansiyon ödülüne layık görüldü. Seçilen eserlerden oluşan sergi 12 Haziran tarihine kadar İzmir Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Galerisi’nde ziyarete açık olacak.
Turgut Pura Resim Heykel Vakfı Yarışmaları, vakfı tanıtmak ve sanatçı Turgut Pura’nın adını yaşatmak amacıyla düzenlenen ülkemizin en uzun soluklu Resim-Heykel yarışmalarından biridir. Sanatçıları ve sanat eğitimi gören öğrencileri destekleyen, özendirici bir yarışmadır. Yarışma, 2023 yılında plastik sanatların heykel dalında Vakfın 40. Yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecektir.

-
ÇANKIRI SEBZECİLİKTE ATAĞA KALKTI
-
TİGAD AKSARAY’DA “YENİ NESİL GAZETECİLİK” KONFERANSINDA BİR ARAYA GELİYOR
-
YOLDAN ÇIKAN ARAÇTA BULUNAN 1 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI
-
ÇAKÜ YABANCILARA TÜRKÇE ÖGRETİMİNDE AKADEMİK TÜRKÇE ÇALIŞTAYINDA
-
YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
-
YAZ ATÖLYELERİ İÇİN KAYITLAR 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR