Uygulamalarımız appstore googleplay

TUĞGENERALLİĞE TERFİ EDEN GÜLDEN MAT ŞAKİR İÇİN VEDA YEMEĞİ

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2025 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2025 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
TUĞGENERALLİĞE TERFİ EDEN GÜLDEN MAT ŞAKİR İÇİN VEDA YEMEĞİ
Türkiye’nin ilk kadın il jandarma komutanı, Çankırı’daki görevinden ayrıldı. Terfi eden komutan için düzenlenen veda gecesinde duygusal anlar yaşandı.

Türkiye’nin ilk kadın il jandarma komutanı olarak tarihe geçen ve Çankırı İl Jandarma Komutanlığı görevini başarıyla yürüten Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir, Tuğgeneralliğe terfi etmesinin ardından kentten ayrılıyor. Kendisi için düzenlenen veda yemeğinde hem meslektaşları hem de Çankırı protokolü, Şakir’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Veda programına Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, il protokolü, askeri personel ve davetliler katıldı. Vali Taşolar, konuşmasında Gülden Mat Şakir’in görev süresince sergilediği örnek liderlik ve başarılı çalışmalardan ötürü minnettar olduklarını dile getirdi. “Çankırı’da görev yaptığı süre boyunca halkla kurduğu güçlü iletişim, güvenlik alanında aldığı etkin önlemler ve projeleri ile unutulmaz bir iz bıraktı” diyen Taşolar, Şakir’e yeni görevinde başarılar diledi.

Görev süresi boyunca özellikle kadınların güvenlik birimlerinde daha aktif rol alması için yaptığı çalışmalarla da öne çıkan Şakir, Çankırı’da hem mesleki hem de sosyal projelerde etkin görev aldı. Tuğgeneralliğe terfi etmesi, hem Çankırı’da hem de Türkiye genelinde büyük gurur kaynağı oldu.

Veda yemeğinde, komutanın çalışma arkadaşları ve protokol üyeleri duygusal anlar yaşarken, Şakir de Çankırı halkına gösterdikleri destek ve ilgi için teşekkür etti. Gece, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.