Uygulamalarımız appstore googleplay

ESEN'DEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE YENİ ADIM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için AB Ortaklığı Projesi” kapsamında Çankırı Belediyesi'nin AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (AB-TR CCGP)’na sunduğu proje kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2025 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2025 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
ESEN'DEN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELEDE YENİ ADIM

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı desteği ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye’de Yerel İklim Eylemi için AB Ortaklığı Projesi” kapsamında Çankırı Belediyesinin AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (AB-TR CCGP)’na sunduğu proje kabul edildi. Yüzlerce proje arasından ilk 25’e giren proje, alacağı %90’lık hibe ile 688 bin Euro’luk yatırımı Çankırı’ya kazandıracak.

“Çankırı Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Yenilikçi Toplum Katılımı Projesi” ile Avrupa Birliğinden hibe alarak önemli bir yatırıma imza atan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, projenin startını yeni yılda verecek.

2026 senesi ile birlikte hayata geçecek proje, Çankırı’nın su yönetimi anlayışını kökten değiştirecek. İklim değişikliği ile mücadelede Çankırı’yı öncü konuma taşıyacak çalışma; su kaynaklarının korunmasından toplumsal farkındalığın artırılmasına kadar geniş bir etki alanı sunacak. Başkan Esen’in girişimleri ile kazandırılacak proje, Çankırı’yı iklim eyleminde örnek gösterilen kentlerden biri haline getirirken, bugünün parasıyla yaklaşık 35 milyon liralık dev yatırımı ile kentin çevresel dönüşümüne güçlü bir ivme kazandıracak.

Projenin kapsamından söz eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Belediye su hizmetlerimizi modernize ederek dijital hizmeti teşvik etmeye odaklanacağız. Bunu da şu şekilde yapacağız; kayıp ve kaçaklar için sızıntı bölgelerini bularak, basınç bölgelerini oluşturarak, doğru verilerin alınabilmesi için elektromanyetik debimetreler kullanılarak ve otomasyon sistemleri ile doğru hale getirerek su yönetimimizi daha da iyileştireceğiz. Faturalandırmaları, su kullanımlarını, kayıp ve kaçakları, vatandaş odaklı hizmetlerinde hızlı ve güvenli uygulamalara dönüştüreceğiz. Avrupa Birliği destekli stratejik yatırımımız sayesinde Çankırı, bugün ve yarınki nesillerinin su güvenliğini garanti altına alan şehirler arasında yerini alacak.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.