Uygulamalarımız appstore googleplay

EĞİTİM-İŞ'TEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarının ardından Çankırı’da yapılan basın açıklamasında eğitimcilerden sert mesajlar geldi. “Artık yeter” diyerek başlayan açıklamada dikkat çeken uyarılar yer aldı…

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2026 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.olay18.com/
EĞİTİM-İŞ'TEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki eğitim kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların ardından Çankırı’da eğitimciler tepkilerini dile getirdi. Saat 11.00’de düzenlenen basın açıklamasında, Eğitim-İş Çankırı Şube Başkanı Murat Şamasas önemli değerlendirmelerde bulundu.

Karatekin Parkı’nda gerçekleştirilen açıklamada konuşan Şamasas, sözlerine “Artık yeter!” diyerek başladı. Yaşanan saldırıların basit bir olay olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Şamasas, bunun eğitim sisteminde uzun süredir biriken sorunların sonucu olduğunu vurguladı. Eğitim kurumlarının giderek güvensiz alanlara dönüştüğünü belirten Şamasas, okullarda yaşanan şiddetin toplumsal bir krize işaret ettiğini dile getirdi.

Açıklamada, eğitim sisteminin gençlere umut veremediği ve geleceğe dair güven duygusunun zayıfladığı ifade edilirken, bu durumun öfke ve umutsuzluğu artırdığına dikkat çekildi. Şamasas, bu atmosferin artık okul koridorlarında şiddet olarak karşılık bulduğunu belirtti.

Siverek’te yaşanan olayda çok sayıda öğrenci ve eğitim çalışanının yaralandığını hatırlatan Şamasas, bu tür olayların “münferit” olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi. Okulların eğitim yuvası olmaktan uzaklaştığını ifade eden Şamasas, güvenlik politikalarının yetersiz kaldığını savundu.

Eğitim-İş’in uzun süredir okullarda artan şiddet olaylarına dikkat çektiğini belirten Şamasas, gerekli önlemlerin alınmaması halinde daha ağır sonuçların yaşanacağı uyarısında bulundu. Bugün öğretmenlerin ders anlatırken, öğrencilerin ise okula giderken can güvenliği endişesi taşıdığını vurguladı.

Basın açıklamasında çözüm önerilerine de yer verildi. Okullarda kadrolu güvenlik görevlisi bulundurulması, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlendirilmesi, sağlık personeli görevlendirilmesi ve sosyal destek mekanizmalarının artırılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca kalabalık sınıfların azaltılması, ücretsiz sağlıklı okul yemeği sağlanması ve eğitim ortamlarının güvenlik standartlarına uygun hale getirilmesi çağrısı yapıldı.

Şamasas, eğitimde güvenliğin bir tercih değil zorunluluk olduğunu belirterek, yetkililere acil ve somut adımlar atılması çağrısında bulundu. Açıklamada, eğitimcilerin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanmasının devletin temel sorumluluğu olduğu vurgulandı.

Eğitim-İş Çankırı Şubesi, başlatılan “Güvenli Okul, Sağlıklı Eğitim İstiyoruz” kampanyasının önemine dikkat çekerek, mücadelelerinin süreceğini belirtti. Eğitimciler, yaşanan olayların son bulması ve okulların yeniden güvenli alanlar haline gelmesi için kamuoyuna birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.