reklam
reklam
DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.581,073.291
reklam

ÇAKÜ’NÜN GÖNÜLLÜ YARDIMSEVERLERİNE VEFA

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÇAKÜ’NÜN GÖNÜLLÜ YARDIMSEVERLERİNE VEFA
reklam

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi 6 Şubat 2023 tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketi sonucu deprem bölgesinde gönüllü olarak arama-kurtarma ve lojistik hizmetlerinde görev yapan üniversite akademik ve idari personeline teşekkür ederek belge verdiler. Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen belge töreni, depremde kaybettiğimiz şehitlerimizin ruhuna ÇAKÜ Kampüs Camii İmam Hatibi Ömer Osman Çoban’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Programda konuşan Vali Abdullah Ayaz, deprem bölgesinde görev yaptığı süre boyunca sürdürülen çalışmalardan, Çankırı ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin deprem bölgesine yaptığı yardımlar ve arama-kurtarma çalışmalarından bahsederek bölgede gönüllü olarak çalışan kamu görevlilerine teşekkür etti.

VALİ AYAZ: ORADA OLMASAM BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYARDIM

Vali Ayaz, “Keşke millet olarak böyle bir acıyla sınanıp yüzleşmeseydik. Ama şahsi hissiyatım şudur ki, orda olmasam çok büyük üzüntü duyardım. Eğer o bölgede görevlendirilmesem bu, içimde büyük bir ukde olarak kalırdı. İyi ki ordaydık. Memleketimizin son yüzyılda gördüğü en büyük felaket yaşandı. Bu felaketin acılarının sarılması sırasında biz de oradaydık. Buna binlerce kere şükrediyorum. O felaketin ortasında orada büyük bir emek, gayret ve fedakârlık ile sahada görev yapan binlerce kişi hem de arkada yine binlerce kişiyle lojistik sağlandı. Bu anlamda fedakârlık gösteren başta sizlere ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Orada görev yaparken ihtiyaç duyduğumuz ve bugün istediğimiz her şey yarın elimizde oldu. Bu da sizlerin, aziz Çankırılı hemşerilerimizin ve milletimizin sayesinde oldu. Yaşadıklarımızdan alınacak çok ders var. Geçmiş, geleceğin el feneridir. İnşallah bu el fenerini kullanmayı başarır ve önümüzdeki felaketlere daha hazırlıklı ve tedbirli oluruz. Çünkü bizim coğrafyamızın durumu belli. Ben tekrar emekleriniz gayretleriniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR ÇİFTÇİ: FELAKET HEPİMİZDE DERİN YARALAR BIRAKTI

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise, Türkiye coğrafyasının 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketi gibi afetlerin yaşandığı ve yaşanabileceği bir coğrafya olduğunun altını çizdi. Çiftçi, “Doğu Anadolu fay hattı da aktif fay hatlarından birisi ve bu fay hatlarının da kırılma yaşayabileceği sürekli ifade ediliyordu. Bu büyük kırılmanın bizim yaşadığımız döneme denk geleceğini de bilmiyorduk. Depremi yaşamak ayrı bir zorluk. Deprem sonrası da etkisini üzerinizden atmanız, o ortama uyum sağlamanız ve normal hayata dönebilmeniz ise çok ayrı bir zorluk. İşte 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız asrın felaketi hepimizde derin acılar ve derin yaralar bıraktı. Halen etkisini en derin şekilde yaşadığımız bir felaket oldu.  Yaşadığımız bu felaket karşısında içine düştüğümüz çaresizlik ise hepimiz için ayrı bir dram oldu. 50.000’e yakın vatandaşımızı kaybettik. Bu vefat edenler bizim inancımıza göre şehitler sınıfındadır. Hepsine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER DOĞAL AFETLERDE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENİYOR

Yaşanan ilk şoku atlattıktan sonra deprem bölgesine yardım eli uzatmak için hemen harekete geçtiklerini dile getiren Rektör Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk andan itibaren deprem bölgesinde görevlendirilen Sayın Valimiz ile istişare ederek neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunun dışında YÖK grubumuzda tüm yöneticiler harekete geçti. Orada bir kez daha gördük ki, üniversiteler eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirmenin yanında doğal afetlerde de bu ülke için çok önemli görevler üstlendi. Birçok ilde ve özellikle deprem bölgesinde gördük ki en önemli sahalar üniversite kampüsleridir. Birçok koordinasyon merkezi üniversite kampüslerinde kuruldu. Bu süreçte başta rektörlerimiz olmak üzere, üniversiteler tüm benlikleriyle çok önemli sorumluluklar aldılar ve ellerinden geleni yaptılar. Biz, Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak ilk andan itibaren arama-kurtarma çalışmaları için uzman bir ekibi çok hızlı bir şekilde bölgeye gönderdik. Lojistik ve ayni yardım desteğimiz hiç durmadan devam etti.  Bunun dışında örneğin Malatya Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde yemek çıkmadığını öğrendiğimizde aşçı başta olmak üzere 18 kişilik ekibimizi bu üniversiteye gönderdik. Ekibimiz orada 45 gün kalarak her gün sıcak yemek çıkardı ve insanların karnını doyurdu. ÇAKÜ olarak bu süreçte bir ekip ruhu ve aile aidiyetiyle hareket ettik. Sorumluluğumuzun farkında olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ayrıca Tek Yürek kampanyasında ÇAKÜ ailesi olarak 1.000.000 TL’nin üzerinde topladığımız nakdi yardım YÖK tarafından tüm üniversitelere örnek olarak gösterildi ve tüm rektörlerin buna hassasiyet göstererek bir maaşlarını bağışlamaları istendi. Bizim 1.000.000’luk vaadimizin karşılığı 70-80 milyonu buldu. Ekiplerimizi gönderirken onların gözünde şunu gördüm: Gidip bir an önce orada hayatları kurtarmak. Bir kez daha şunu açık yüreklilikle ifade edeyim ki böyle bir ekibin lideri olmaktan gurur duydum. Şunu bir kez daha gördük ki, bizim milletimiz acıyla yüzleştiği zaman geride kalan hiçbir şeyi düşünmeden milli bir ruh ve manevi bir aidiyetle yardıma koşuyor. Yaşadığımız bu felaketten dersimizi alacağız. Üniversite olarak ise bu konuda çok çalışacağız. Deprem bölgesinde yaşıyoruz diye vatanımızı terk etmeyeceğiz. Gerçekliğimizin farkında olarak tedbirlerimizi alacağız. Kalanları yaşatmak için çalışacağız. Edindiğimiz acı tecrübelerle neler yapmamız gerektiğini gözden geçireceğiz. Burada ilk günden itibaren deprem bölgesinde aylarca görev yapan Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor. Bir daha böyle felaketler yaşanmamasını diliyorum.”

BÖLGEDE YAŞADIKLARINI ANLATTILAR

ÇAKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Murat Yıldırım da 6 Şubat günü yaşanan felaket sonrası, Rektör Çiftçi’nin talimatıyla hızlı bir şekilde organize olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bir ekip oluşturarak bölgeye gönderdiklerini ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin bir parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Programda ayrıca deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında aktif bir şekilde uzun süre görev alan ve birçok insanın canlı şekilde enkaz altından kurtulmasını sağlayan ÇAKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Sedat Barutçu ve Murat Ercan bölgede yaşadıkları olaylardan anekdotlar anlatarak yaşanan felaketin büyüklüğünü bir kez daha katılımcılara anlattılar.

Konuşmaların ardından Vali Ayaz, Rektör Çiftçi ve diğer yöneticiler tarafından deprem bölgesinde görev yapan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri verildi.

reklam

YORUM YAP