reklam
reklam
DOLAR32,2053% -0.22
EURO35,1156% -0.22
STERLIN41,0337% -0.05
FRANG35,4067% -0.62
ALTIN2.500,70% 1,40
BITCOIN66.840,191.987
reklam

ÇAKÜ’DEN ÖĞRETİM ÜYELERİNE TÜBİTAK 3501 PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÇAKÜ’DEN ÖĞRETİM ÜYELERİNE TÜBİTAK 3501 PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ
reklam

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen “Tubitak 3501 Proje Hazırlama Eğitimi”, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Çiftçi başkanlığında İİBF Kırmızı Salonda gerçekleştirildi. Eğitimin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Çiftçi, “İnsanlık tarihi ilkel toplumdan itibaren bir rekabet içindedir. İlkel toplumdan tarım toplumuna geçişle ve tarım toplumundan da sanayi toplumuna geçişle bu rekabet daha da artmıştır. Günümüzde bilgi toplumunda ise bu rekabet baş döndürücü bir seviyeye ulaşmıştır. Bu rekabet sonucu bilgi ve teknoloji günümüzdeki seviyesine ulaşmış ve bunun sonucu olarak da insanoğlunun yaşamı kolaylaşmıştır. Ayrıca, bu rekabet sonucu kaydedilen bilimsel ve teknolojik gelişmelerle ülkeler ekonomik ve siyasi olarak bağımsız hale gelmişlerdir. Bilgi ve teknolojiyi üretmeye devam ettikleri sürece de ekonomik ve siyasi bağımsızlıklarını korumayı devam ettirebileceklerdir” dedi.

“AR-GE ve İNOVASYON REKABETİN VAZGEÇİLMEZLERİ”

Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğine işaret eden Rektör Yardımcısı Çiftçi, “Etkin Ar-Ge teşvikleri ile hizmet sektörü ve sanayisi desteklenen ülkeler dünya rekabet sıralamasında en üst seviyelerde yer almaktadır. Ayrıca, bu çalışmalardan elde edilen çıktıların akılcı bir şekilde kullanılmasıyla ülkeler ekonomik, siyasi ve askeri olarak da bağımsız hale gelebilmektedir. Dolayısıyla bilimsel araştırma ve inovasyon ekonomik ve siyasi olarak bağımsız olmak isteyen ve refah seviyesini artırmak isteyen ülkeler için çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde bilimsel araştırma çalışmalarının bir kısmı ‘üniversite’ bir kısmı ‘kamu kuruluşları’ bir kısmı da ‘özel sek­tör’ tarafından yürütülmektedir. Bu nedenledir ki üniversitelerin temel görevleri arasında meslek kazandırmanın yanı sıra eğitim, araştırma-geliştirme çalışmaları ile proje üretilmesi de önemli bir yer tutmaktadır. Çankırı Karatekin Üniversitesi Proje Destek Ekibi olarak burada TÜBİTAK desteklerinden azami düzeyde faydalanabilmek için bu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. Etkinliğin en üst düzeyde fayda sağlaması temennisiyle tüm katılımcılarımıza ve çok değerli bilgi ve tecrübe birikimlerini bizlerle paylaşacak olan eğitmen hocalarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, Doç. Dr. Melike Bilgi Kamaç Proje Destek Ofisi Tanıtımı ve Tübitak-3501 Programı Genel Bilgilendirmesi, Doç. Dr. Mehmet Sezgin, Proje Bileşenleri: Başlık, Özet, Konunun Önemi ve Özgün Değer, Amaç ve Hedefler, Dr. Öğr. Üyesi Erdin Dalkılıç, Proje Bileşenleri: Yöntem, Proje Yönetimi ve Doç. Dr. Meriç Çakır ise Proje Bileşenleri: Yaygın Etki, Bütçe Oluşturma başlıklı sunumları ile katılımcıları bilgilendirdiler.

Eğitim, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

reklam

YORUM YAP