reklam
reklam
DOLAR32,2053% -0.22
EURO35,1156% -0.22
STERLIN41,0337% -0.05
FRANG35,4067% -0.62
ALTIN2.500,70% 1,40
BITCOIN66.896,770.947
reklam

ÇAKÜ’DE TEBERRÜKAT-I MEVLEVİYE EMANETİ TESLİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
ÇAKÜ’DE TEBERRÜKAT-I MEVLEVİYE EMANETİ TESLİM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
reklam

“Teberrükat-ı Mevleviye Emaneti Teslim Programı” Çankırı Mevlevihanesi’nde Rektör Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Emanetleri teslim alan Rektör Çiftçi, emanetlerin emin ellerde olduğunu vurgulayarak, “Bunlar birer ilim ve irfan ışığı olarak Çankırı’dan Türkiye’ye yayılacak” diye konuştu

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Darülhadis İslam Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen “Teberrükat-ı Mevleviye Emaneti Teslim Programı”, Çankırı Mevlevîhanesi’nde, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Çankırı’nın kültürel mirasını yansıtan yaklaşık iki yüz yıllık tarihî değeri bulunan emanetler, Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği (ÇAYASAD) Başkanı ve Araştırmacı-Yazar Yüksel Arslan tarafından Rektör Çiftçi’ye teslim edildi. Emanetlerin bir ilim ve irfan ışığı olarak Çankırı’dan bütün Türkiye’ye yayılacağını ifade eden Rektör Çiftçi, “Emanetler emin ellerde. Her birini en iyi şekilde muhafaza edeceğiz” diye konuştu.

EMANETLERİN 2-3 ASIRLIK GEÇMİŞİ BULUNUYOR

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 2017 Yılı Türkiye Birincisi Kurra Hafız Sanaullah Habib’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Çankırı Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu’nun seslendirdiği eserler ile devam etti. İlahi korosunun ardından, ÇAKÜ İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Güzel tarafından “İslam’da Emanet Kavramı ve El-Emin Olabilmek” başlıklı konferans verildi. Fatih Güzel’in akabinde, ÇAYASAD Başkanı Yüksel Arslan tarafından Rektör Çiftçi’ye, daha önce Mevlevîhane’de bulunan fakat şimdi Vakıflar arşivine alınan “Cihanda bab-ı Mevlana gibi izzetmeab olmaz- Muhassalı evliyada böyle bir alicenab olmaz”  beytinin ÇAYASAD sanatçısı İsmail Çubukçu tarafından yazılan hat levhası takdim edildi. Daha sonra ise Rektör Çiftçi’ye, Çankırı Mevlevîhane’sinde yaklaşık 200-300 yıl önce dervişlik yapan bir Mevlevi dervişine ait sikke ile yine bu zaman aralığında postnişinlik yapan Mevlevî şeyhlerine ait destarlı iki adet sikke de takdim edildi.

“TARİHÎ BİR SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYORUZ”

Ramazan ayının manevî atmosferinden istifade ettiklerini vurgulayan Rektör Çiftçi, “Mübarek bir gecede sizin gibi değerli insanların olduğu bu güzel mekânda bu emanetleri almak bizi ziyadesiyle mutlu etti ve gururlandırdı. Yüzyıllar önce nakşedilen bu eserlerin, burada kıymetli hocalarımın büyük gayretleriyle elde edilip bizlere tevdi edilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Aynı zamanda bu emanetleri aslına uygun şekilde ait oldukları yere geri getirmek bir tarihî sorumluluğun gereğidir” diye konuştu.

“BİZDEN SONRAKİ NESİLLERİ DE AYDINLATACAK”

Sözlerini, “Nefes bir emanet, kalp bir emanet, beden bir emanet, ilim bir emanet, makam bir emanet. Her emanetin de bir sorumluluğu vardır” diyerek sürdüren Rektör Çiftçi, daha sonra şöyle konuştu: “Dolayısıyla kutsal emaneti yüklenmiş olan insanın da aynı şekilde sorumluluğu, vebali vardır. Bizim inşallah temennimiz bu sorumluluğu en iyi şekilde ifa etmektir. Bu vesileyle de emaneti en güzel şekilde değerlendirmek, hakkıyla, layıkıyla muhafaza etmek, bizden sonrakilere de inşallah bunu en iyi şekilde teslim edebilmektir.”

reklam

YORUM YAP