VALİ AYAZ MÜZEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, restorasyon ve güçlendirme çalışmaları tamamlanan Çankırı Müzesinde incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında Vali Ayaz’a Kültür ve Turizm İl Müdürü Muharrem Ovacıklı ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.
Firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Vali Abdullah Ayaz, çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan restorasyon ve güçlendirme çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firma İBA Proje yetkilisi İbrahim Balkış, güçlendirme öncesinde el ile bina içerisinde temel kazısı yapılarak, taş temellerde betonarme sandviç kirişler ile güçlendirme yapıldığını belirtti.
Tarihi müze binasının güney cephesinde 12 metre boyunda 58 adet fore kazığa bina içerisinden gelen güçlendirme kirişlerinin bağlandığını açıklayan Balkış, bu sayede yük aktarımının tamamlandığını ifade etti. Vali Ayaz yapılan diğer çalışmalar hakkında da detaylı bilgi aldıktan sonra müze binasından ayrıldı.
BENZER HABERLER
-
AYÇİÇEKLER BİTKİSEL YAĞA BUĞDAYLAR UNA DÖNÜŞECEK
-
BAYRAM ÖNCESİ OTOBÜS BİLET FİYATLARINA SIKI DENETİM
-
KUCAKLAMA TAŞI ALT GEÇİT PROJESİNDE İLK BETON ATILDI
-
KÖK HÜCRE TEDAVİSİ ÇANKIRI’DA
-
BAŞKAN ESEN MODERN HAYVAN PAZARINDA CELEPLERLE BİR ARAYA GELDİ
-
GELECEK TARIMDA TARIMIN GELECEĞİ GENÇLERDE
YORUM BIRAK
YORUMLAR
Hiç yorum yapılmamış.