REKTÖR ÇİFTÇİ İL MÜDÜRLERİ İLE İSTİŞARE VE PAYLAŞIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, paydaşlarla ortak akıl ve birlikte yönetim anlayışı çerçevesinde, il müdürleri ve kurum koordinatörleri ile “İstişare ve Paylaşım Toplantısı” gerçekleştirdi. Uluyazı Kampüsü`nde gerçekleştirilen programda, il müdürleri ve kurum müdürleri aracılığı ile Çankırı için yapılması gerekenler ve üniversite-şehir birlikteliğinin güçlendirilmesi, üniversitede okuyan öğrencilerin şehre aidiyeti ve sorunları, üniversitenin kurumlara yapacağı akademik ve bilimsel katkılar, Çankırı halkının üniversiteyi daha iyi tanıması için çizilecek yol haritaları üzerinde duruldu. Rektör Çiftçi, ÇAKÜ’nün paylaşım ve istişare kültürünü benimsediğini ve her zaman paydaşları ile iş birliği içerisinde olduğunu, gerçekleştirilen bu toplantının da bu iş birliğinin örneklerinden biri olduğunu belirtti.
“BİZİM ANA SERMAYEMİZ İNSAN”
Görev yaptığı iki yılı aşkın sürede birçok kurumla iş birliği yaptıklarını ve bunları resmi kayıt altına alan protokoller imzaladıklarını ifade eden Rektör Çiftçi, “Bu protokoller üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları ile yapmış olduğu iş birliğinin en güzel göstergesiydi. Çıktılarını da çok güzel bir şekilde almaya devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere özellikle bizim gibi şehir üniversiteleri il için, bölge için çok önemli kurumlardır. Ülke için nitelikli iş gücünü yetiştirmenin yanında bölgesel ve yerel kalkınmaya katkı sağlayan en önemli unsur üniversitelerdir. İşte bu noktada üniversitemizin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte geleceğe dönük plan ve hedeflerinin olmasını ve bunun sonucunda da güzel çıktıların elde edilmesini hem ülkemiz hem ilimiz açısından çok faydalı görüyoruz. Bu anlamda bu zamana kadar bizlere verdiğiniz destek ve sağladığınız katkı için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizim ana sermayemiz insan. Yani insanın olduğu her yer üniversitenin çalışma alanı ve aynı zamanda üniversite için yeni iş birliklerinin ortaya çıkmasıdır” dedi.
BÖLGESEL KAYNAKLARIN DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yakın zamanda YÖK nezdinde “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler” ligine girmek için bir proje başvuruları olduğuna dikkat çeken Rektör Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın YÖK Başkanımızın üniversitemizi ziyaretinde de bu proje ile ilgili desteğini aldık. Çankırı’da bizim temel kaynağımız olan tuz, sektörel tuz ve tuz temelli stratejik ürünlerin üretilmesiyle ilgili projeyle biz bu gruba dahil olacağız inşallah. Bu, bize bölgesel kaynakların daha iyi değerlendirilmesi adına yeni alanlar, yeni ortamlar, yeni projeler sağlayacak. Merkezi bütçeden üniversitemize, dolayısıyla Çankırı’ya önemli bir pay aktarılacak. Bu bütçeyle altyapımızı güçlendireceğiz. Kendimize yeni Ar-Ge alanları oluşturacağız. Aynı zamanda backgroundu güçlü hocalarımızın, ülkemizin stratejik hedeflerine katkı yapma adına, öncelikli hedeflerin gerçekleşmesi adına çalışmaları ve projeleri olacak, biz de bunları destekleyeceğiz. Biz, akademisyenlerimizin gerçek manada sahada olmasını arzuluyoruz. Bu sahada olma durumunun da rutin bir uygulama olmasını istemiyoruz. Yıllar boyu bu ülkenin, bu nitelikli insan gücüne yapmış olduğu yatırımın sonuçlarını görmek istiyoruz. Yani rutin dışına çıkıp öncelikli alanlarımızla ilgili akademisyenlerimizin emek ve gayret sarf etmesini istiyoruz. Üniversitemizde geçmişten gelen bir potansiyel vardı. Biz o potansiyeli daha iyi değerlendirme adına sürekli akademisyenlerimizle iç içe ve iletişim halindeyiz ve hep birlikte bir heyecan ve sinerji oluşturarak gelecek adına daha umutlu ve azimli olmayı arzuluyoruz.”
“ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM VE STAJ İMKANLARI KONUSUNDA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”
Öğrencilerimizin eğitimi ve staj imkanları konusunda yaptıkları görüşmelerin meyvelerini de almaya başladıklarını vurgulayan Rektör Çiftçi, “Asıl hedefimiz, elimizde var olan bu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesidir. Yani üniversitemizin çalışma sahalarını daha da genişletelim. Tabi yapılan bu akademik çalışmaların kıymetini hiçbir maddi değerle ölçmemiz mümkün değil. Akademik çalışma ayrı bir sevda, ayrı bir tutku, ayrı bir duygudur. Bunun tek karşılığı vicdan huzuru ve manevi hazdır. Stratejik planımızı oluştururken yine sizlerle bir araya gelmiştik. Sizlerin önerileri ve katkılarıyla stratejik planımızı revize etmiştik. Şu aşamada ortaya koyduğumuz gerek kamu iç değerlendirme raporlarında olsun gerek kalite süreçlerinin değerlendirmelerinde olsun stratejik planımızda belirlemiş olduğumuz hedefler doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da dışarıdan gelen bağımsız denetçilerin raporlarıyla ortaya koyuyoruz. Tabi biz bu süreci daha iyi noktaya getirmeyi arzuluyoruz. O yüzden her kurum ve kuruluş bizim için bir fırsat kapısıdır. Tam da bu noktada toplantımızda karşılıklı olarak fikirlerin beyan edilmesi, ortaya yeni fikirlerin çıkması ve yeni proje üretme potansiyelinin ortaya çıkmasını da özellikle bekliyorum” şeklinde konuştu.
“ÇAKÜ TEKNOKENT, BİZE GÜZEL BİR ENERJİ KAYNAĞI OLACAK”
Çankırı’nın önemli avantaj ve potansiyeller barındırdığına da işaret eden Rektör Çiftçi, “Bu avantajımızı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bunu yaparken de ortak akılla hareket etmek istiyoruz. Yani sürekli omuz omuza bir plan ve strateji doğrultusunda hareket etmek istiyoruz. Dolasıyla turizmden kültüre, sanayiden yatırıma kadar birçok alanda üniversitemizin bu süreçlerde olmasını hedefliyoruz. Bu konuda yakın zamanda açılışını yapacağımız ‘ÇAKÜ Teknokent’ de bize güzel bir enerji kaynağı olacaktır. Teknokentte, Teknoloji Geliştirme Ofisimiz de aktif olarak çalışmaktadır. Yeni firma başvurularının hakem süreçleri devam etmektedir. İnanıyoruz ki, yakın gelecekte bizim teknokent eksenli yazılım, kimya, ilaç sanayi, yeni inovasyon ve Ar-Ge merkezlerinin oluşturulması noktasında Ankara hattında bir cazibe merkezi olmasını bekliyoruz. Bu anlamda Sayın Valimizin bize verdiği desteği ifade eder, kendilerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
HEDEFİMİZ, ÜRETİLEN BİLGİNİN TOPLUMA VE ÜLKEYE KATKI SAĞLAMASI
Rektör Çiftçi, daha sonra şunları söyledi: “Çankırı’da kamu kurum ve kuruluşları, paydaşlar arası iletişim ve iş birliği çok güzel bir noktada. Biz, yaptığımız gözlemlerde şunu görüyoruz: Tüm kurumlarımızın ve yöneticilerimizin kalbinde, bu ülkeye, Çankırı’ya faydalı olma ve güzel işler yapabilme duygusu ve hedefi var. Bu, bizim için çok önemli bir fırsat. Dolayısıyla biz de bu gücü ve güzellikleri bir araya getirerek güzel bir sinerji oluşturmayı arzuluyoruz. Biz, üniversitelerimizin klasik eğitim-öğretim faaliyetleri içerisinde hareket etmesini asla istemiyoruz. Değişen dünya içerisinde artık üniversiteler de kendilerini konumlandırmak durumundadır. Bu anlamda özellikle uluslararasılaşma ve uluslararası rekabet noktasında üniversiteler büyük bir yarış içerisindedir. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin en önemli avantajı ve farkındalığı çoğu yurt dışı doktoralı iyi yetişmiş akademik kadrosudur. İşte bizim hedefimiz, bu kaliteli topluluğun ürettiği bilgi ve bilimin topluma fayda sağlaması, kalkınmaya katkı sağlaması, teknoloji üretmesi, yeni projeler ortaya çıkarmasıdır. İşte bunun olabilmesi için de bizim sizlerin fikir, öneri, iş birliği ve proje desteğinize ihtiyacımız var. Ulaşılabilir bir üniversite olarak üniversitemizin de odak noktası olduğu ortak faaliyetlere her zaman açığız. Örneğin kültürel faaliyet eğilimimiz üst düzeyde. 60’ın üzerindeki öğrenci topluluğumuz ve sosyal alandaki hocalarımızın etkinlikleri sürekli toplum ve sizlerle buluşuyor. Biz bunun teknolojiye, ulusal ve uluslararası ticarete, ithalata, ihracata dönüşmesini de arzuluyoruz. Birçok hizmet içi eğitim ve sertifika programında da sizlerin taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Bugünkü toplantımızın ana konusu ortak fikir ve akılla konu başlıklarını tespit edip ilerleyen süreçte bu ana başlıkları derinlemesine inceleyerek bir çalışma raporu oluşturmak ve bu rapor doğrultusunda birlikte hareket etmektir. Bu vesileyle katılımınız için tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin varlığı ve yanımızda olmanız bizim için en önemli güç kaynağıdır. İyi ki varsınız ve yanımızdasınız.”
REKTÖR ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR
Rektör Çiftçi’nin konuşmasının ardından kurum müdürleri de Çankırı’da ilk defa uygulamaya konulan bu istişare ve değerIendirme toplantısından çok memnun olduklarını ve Çankırı için çalışan kurumlar olarak her zaman üniversitenin yanında olduklarını ifade ettiler.
İl müdürleri, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin kurumlara verdiği akademik eğitimler, sosyal etkinlikler ve bilimsel proje desteklerinin çok kıymetli olduğunu ve bu katkı için Rektör Çiftçi nezdinde tüm Çankırı Karatekin Üniversitesi akademik ve idari personeline teşekkür ettiler.
Toplantıya, Çankırı’da görev yapan 24 kurum müdürü ve koordinatörünün yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Prof. Dr. İbrahim Çiftçi, ÇAKÜ Akademik Birimler Koordinatörü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran ve ÇAKÜ Genel Sekreter V. Sadık Yılmaz katıldı.

-
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ SARIKAYA AK PARTİ HEYETİNE YENİ YAPILACAK DEVLET HASTANESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
-
YÖK’TEN ADALET MESLEK YÜKSEK OKULLARINA DAİR BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ
-
MEDYA İLETİŞİM OKULU KAYITLARI BAŞLADI
-
GAZETECİ-YAZAR MURAT GÜLŞAN YAZDI: “SÖZDE DEĞİŞEN CHP”
-
ÇANKIRI’DA ÜRETİLİYOR 30 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR
-
ŞABANÖZÜ MEHMET ALİ ŞAHİN STADYUMU VE SPOR TESİSLERİ YENİDEN AÇILIYOR