14° Hafif yağmur
  • EURO
  • DOLAR

KURŞUNLU DEVLET HASTANESİ
TÜRKİYE’NİN DÖRDÜNCÜ TERMAL HASTANESİ OLUYOR

Dünyanın ilk hastanesi olarak bilinen İzmir Balçova’daki Agamemnon kaplıcası, kaplıca suyunun insan sağlığındaki yerinin ve öneminin antik çağlardan bu yana kabul edildiğinin bir kanıtıdır. Kurşunlu Devlet Hastanesi’ne 10 km mesafedeki Çavundur Kaplıcaları da Çankırı halkına ve yurdumuzun dört bir yanından gelen ziyaretçilerine şifa dağıtmaktadır. Kurşunlu Devlet Hastanesi Müdürü Servet Salih Kurumlu ve Başhekimi Dr. Ayhan […]
Genel - 23 Mart 2021 11:49 A A

Dünyanın ilk hastanesi olarak bilinen İzmir Balçova’daki Agamemnon kaplıcası, kaplıca suyunun insan sağlığındaki yerinin ve öneminin antik çağlardan bu yana kabul edildiğinin bir kanıtıdır. Kurşunlu Devlet Hastanesi’ne 10 km mesafedeki Çavundur Kaplıcaları da Çankırı halkına ve yurdumuzun dört bir yanından gelen ziyaretçilerine şifa dağıtmaktadır.

Kurşunlu Devlet Hastanesi Müdürü Servet Salih Kurumlu ve Başhekimi Dr. Ayhan Esmer, hazırladıkları projeyle Çavundur’daki şifalı suları, Hastanelerinde açacakları yeni Fizik Tedavi Merkezi’nde kullanmayı düşünüyorlar. Kurşunlu Devlet Hastanesi, 10 km mesafedeki Çavundur’dan çıkan şifalı suyun özel termal borularla getirilerek tedavi amaçlı kullanılmaya başlamasıyla birlikte bölgenin tek, Türkiye’nin 4. Termal Hastanesi olacak.

Çavundur’daki termal kaynaktan 54 derece sıcaklıkta, saniyede 76,65 litre olarak çıkan şifalı su, 10.412 mg/lt mineralizasyona sahip, sodyum bikarbonatlı, florürlü karışık formda termomineralli sudur. Banyo uygulamaları şeklinde inflamatuvar romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde; osteoartrit gibi noninflamatuvar eklem hastalıklarında, kronik bel ağrısında; miyozit, tendinit, fibromiyalji sendromu, miyofasial ağrı sendromu gibi yumuşak doku hastalıklarında ortopedik operasyonlar sonrası ve uzun süre hareketsiz kalma durumlarında mobilizasyon ve rehabilitasyon çalışmalarında destekleyici/tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabilir niteliktedir.

Kurşunlu Devlet Hastanesi’nin kaplıca olanaklarıyla birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti sunması, öncelikle ilçedeki ve Çankırı ile çevre illerdeki fiziksel hastalıkların iyileştirilmesini, Kurşunlu ilçesinin termal tedavi olanaklarıyla anılmasını ve zaman içerisinde yerli turistlerin ilçede inşa edilecek Termal Otellerde konaklayarak ilçeye ilave gelir kaynaklarının sağlanmasını ve dolayısıyla Kurşunlu ilçesinin Termal Sağlık Turizminde yurtta ve dünyada adının duyulmasını sağlayacaktır.

Kaplıca suyunun Kurşunlu Devlet Hastanesi’ne ulaştırılması ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir an önce inşa edilerek kaplıcalı tedavi alanlarının hizmete girmesiyle D grubu hastalıkların yanında A grubuna dahil olan nöroloji ve ortopedi hastalarının da tedavi olmaları sağlanacaktır. Çavundur’dan özel termal borularla suyun getirilmesinden yeni hastanenin bitirilmesine kadar yapılacak bütün masrafların geri dönüşünün 6,5 yıl gibi kısa bir sürede olacağını düşünecek olursak bu projenin ne kadar ciddi bir yatırım olduğunu daha net görmüş oluruz. Ayrıca proje tamamlandığında hastaneye olan talep artacağından personel, tıbbi cihaz ve yatak sayısının artması sağlanarak Kurşunlu ilçesinin büyümesine ve gelişmesine sağlayacağı katkıyı da göz ardı edemeyiz.

Genel - 11:49 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.