14° Parçalı bulutlu
  • EURO
  • DOLAR

KOSGEB DESTEK PROGRAMININ SÜRESİ UZATILDI

Çankırı KOSGEB İl Müdürü Cengiz Uğur Kurşunlu ilçesinde; KOSGEB’in İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmalar için başlattığı destek programının 6 Ağustos 2021 tarihine kadar uzatıldığını söyledi. Kurşunlu ilçesinde KOSGEB destek programlarından faydalanan işletmeleri ziyaret eden Cengiz Uğur, Kurşunlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyareti sırasında COVID-19 salgınından olumsuz etkilenen, salgın nedeniyle gelir kaybına uğramış […]
Çankırı - 13 Temmuz 2021 11:06 A A

Çankırı KOSGEB İl Müdürü Cengiz Uğur Kurşunlu ilçesinde; KOSGEB’in İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmalar için başlattığı destek programının 6 Ağustos 2021 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Kurşunlu ilçesinde KOSGEB destek programlarından faydalanan işletmeleri ziyaret eden Cengiz Uğur, Kurşunlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyareti sırasında COVID-19 salgınından olumsuz etkilenen, salgın nedeniyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere yönelik KOSGEB’in başlatmış olduğu destek programının süresinin 6 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Programdan yararlanmak için işletmelerin Kovid-19 salgınından önce faaliyette bulunması ve 2019’da en az 75 bin lira gelir seviyesine ulaşmış olması gerektiğini, 2020 ve 2019 net satış hasılatları karşılaştırıldığında gelir kaybı olan işletmelerin programdan faydalanabileceğini;

Mikro ölçekli işletmelere 3 ay boyunca 30 bin, küçük işletmelere de yine 3 ay boyunca 75 bin liraya kadar destek sağlayan programdan İşletmeler faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız olarak yararlanacaklarını kaydetti.

Esnaf odası ziyaretinden sonra Kurşunlu ilçesinde KOSGEB Girişimcilik Destek Programından faydalanan kadın girişimciler Nursen Uysal, Yonca Aygan, Arefe Toprak Kurşunlu Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Ünver ile ziyaret edildi.

KOSGEB girişimcilik destek programından faydalanan Kurşunlu Halı yıkama, Yiğitoğlu, Buğday Tanesi işletmeleri ziyaret edildikten sonra yüzde yüz KOSGEB desteği ile kurulan Mevlut Karaağaç’ın işletmesi gezildi. İşletme sahibi yapılan işler hakkında kısa bir sunum yaptı ve teşekkürlerini iletti.

Programın sonunda KOSGEB İleri girişimcilik destek programından yararlanan Doğuştan bacakları olmayan “Demir Bilek” lakaplı bedensel engelli milli bilek güreşi sporcusu Şaban Mazak, işyerinde ziyaret edildi. KOSGEB’den yaklaşık 100 bin lira hibe alan Mazak, deriden ayakkabı tabanlığı, cüzdan, çanta, direksiyon kılıfı gibi ürünler yapıp satıyor.

Çankırı - 11:06 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.