15° Açık
  • EURO
  • DOLAR

KİMİSİ GELİRKEN, KİMİSİ GİDERKEN…

27 Kasım Çarşamba günü Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilliği görevine atanan Sadık AK’ın, kuruma girişinde personel tarafından karşılanması konusunda inanılması güç haberler yapıldığına tanık oldum ve bu olayı bir de ben araştırayım dedim. Sadık AK’ın 2012-2015 yılları arasında Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Spor Şube Müdürlüğü, Tesisler Şube Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü […]
Çankırı - 29 Kasım 2019 23:22 A A

27 Kasım Çarşamba günü Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilliği görevine atanan Sadık AK’ın, kuruma girişinde personel tarafından karşılanması konusunda inanılması güç haberler yapıldığına tanık oldum ve bu olayı bir de ben araştırayım dedim.

Sadık AK’ın 2012-2015 yılları arasında Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde Spor Şube Müdürlüğü, Tesisler Şube Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve 2015-2019 yılları arasında ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü görevlerinde bulunduğunu ve hem personelin hem de öğrencilerin yoğun sevgi ve saygısını kazandığını zaten biliyoruz.

Sadık AK’a olan sevgilerinden dolayı kuruma atanma haberini alan eski çalışma arkadaşları, kendi aralarında sosyal medya üzerinden haberleşerek, Sadık AK’a sürpriz bir karşılama programı hazırlıyorlar. Yapılan karşılama programında personel kendi arasında para toplayıp çiçek, konfeti ve çikolata alıyor. İşin ilginç yanı ise yapılan bu karşılamadan Sadık AK’ın hiçbir ilgisi ve bilgisi yok.

Ayrıca;

İddia 1: 29 Kasım Cuma günü (bugün) medya ve bazı yayın organlarında iddia olarak yer alan “3 tane ilkokul mezunu temizlikçi bayanı işçi kadrosundan özel kalem müdürü olarak atanmıştır” haberini de biraz araştırınca gerçeği yansıtmadığını öğrendim.

Çünkü Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde “Özel Kalem Müdürü” diye bir kadro yok, olmayan bir kadroya da nasıl atama yapıldığını merak ederek işin aslını araştırdım. Söylendiği gibi üç tane bayan değil, telefonlara bakmak üzere göreve getirilen bir bayan personel ve bu bayana yardımcı olarak da bir erkek personel görevlendirilmiş. Yalnız telefonlara bakmakla görevli bayan gelen aramalara “özel kalem” diye cevap veriyor, sanıyorum ki bu cevap haberi yapan arkadaşları yanıltmış.

İddia 2: “Devlet memuru olan makam şoföründen, devletin tahsis ettiği makam aracının anahtarının zorla alınması” haberini de araştırdım ve gerçeği yansıtmadığını, devlet memuru olarak bahsedilen şoförün memur olmadığını, temizlik işçisi olduğunu öğrendim. Söylendiği gibi anahtarın elinden zorla alınması durumu söz konusu değil.  Kaldı ki bir İl Müdürü’nün çalışacağı personeli seçmesinden daha doğal bir durum yoktur.

Görev değişikliği nedeniyle bir kaç ay önce veda ettiği arkadaşlarının arasına İl Müdürü olarak geri dönen bir kişinin, bu şekilde sevinç ve sevgi gösterileriyle karşılanması utanılacak bir konu değil, tam tersine övünülecek ve gurur duyulacak bir olaydır. Kimi idareci giderken, kimi idareci de gelirken bu şekilde karşılanır. Yorum siz değerli okurlarımızındır.

Çankırı - 23:22 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.