İZMİRDE YAŞAYAN ÇANKIRILILAR CUMHURİYETİN 100. YILINDA LOKMA DÖKTÜRÜP TUZ DAĞITTI

İzmir Çankırılılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği (İZÇANDER), TCDD Basmane Gar’da yapılan farklı ve güzel bir etkinlikle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yılını kutladı. İZÇANDER Yönetim Kurulu’nca ATATÜRK posterleri ve Türk Bayraklarıyla süslenen alanda düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları, bu ülkeye kan veren can veren İstiklâl Savaşı Şehit ve Gazileri ile ahirete intikal etmiş yakınlarımız için lokma döktürüldü dualar edildi, ardından Çankırı Kaya Tuzu dağıtıldı.
İZÇANDER Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Karaaslan, lokma ikramının ardından, “Ömrünün baharında gencecik bedenlerini bu vatana feda eden tüm şehitlerimizin ruhlarını şad eyle. Yapılan hayrın Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizi kuranların, şehit ve gazilerin, yapılan hayırlarımıza maddi katkıda bulunan Çankırılı hemşehrilerimizin rahmetli olan yakınlarına ve burada bulunanların dualarımıza amin, Allah Kabul etsin diyen değerli İzmirli yakınlarına da hediye eyledik. Allah Kabul etsin.” diye dua etti.
İZÇANDER Yönetim Kurulu Başkanı Naci Karakuş, yapılan duanın ardından yaptığı konuşmasında, “Değerli İzmirliler kıymetli Çankırılı hemşehrilerim Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün en büyük eseri, çağdaş ve güçlü Türkiye için kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 100. yılını coşkuyla kutlamak ve anmak için toplandık.
ATATÜRK, ‘Gençler, Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz demiştir.’ Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
ATATÜRK’ün şahsında; Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlığını varoluş mücadelesini kazanarak, Türkiye Cumhuriyetini kuranları, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.
Ruhları şad olsun. Lokma Hayrının yapılması için maddi katkıda bulunan değerli Hemşehrilerimizden Allah razı olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü Yılı kutlu olsun. Ne Mutlu Türküm diyene.” diyerek gelenlere hitap etti.
YÜZLERCE KİLO TUZ, 1500 KİŞİLİK LOKMA İKRAMI
Dernek yönetim kurulu üyesi Atilla Karaaslan’ın dernek adına görüşerek, Çankırı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Necati Akdoğan’ın gönderdiği yüzlerce kilo Çankırı Kaya Tuzu da 1.500 kişilik lokma ikramından sonra gelenlere dağıtıldı. ATATÜRK ve Türk Bayraklarıyla süslenen alanda yapılan etkinlik esnasında uzun zaman sonra bir araya gelen İzmir’deki Çankırılıların coşkusu görülmeğe değer anlara sahne oldu.
Etkinlik, TCDD Basmane Garında Metrodan inen ve binen yüzlerce İzmirlilerin beğenisini kazandı.

-
ŞABANÖZÜ MEHMET ALİ ŞAHİN STADYUMU VE SPOR TESİSLERİ YENİDEN AÇILIYOR
-
BİR YÜREKTE TEBESSÜM OL
-
ULAŞIM VE İLETİŞİMDE ENGELSİZ PROJELER
-
İLİMİZDEKİ TRAFİK IŞIKLARINDA DÜZENLEMELER YAPILIYOR
-
ÇANDEF YENİ YÖNETİMİYLE ÇANKIRI KONFEDERASYONU’NDA
-
ÇANKIRI’NIN İLK KADIN MUHTARI CEMİLE ŞAHİN ESKİSUCU 3. DÖNEM İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI