DÖNEMİN SON ZİLİ ÇALDI VEEE TATİL BAŞLADI

Çankırı genelinde 207 okulda toplam 28 bin 172 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler tatili sevinç ve heyecanla karşıladılar. 17 Ocak Cuma (bugün) günü başlayan ara tatil, 3 Şubat Pazartesi günü okulların açılmasıyla sona erecek.
Uzmanlar, tatilin her öğrencinin hakkı olduğunu ancak öğrencilerin ve velilerin dikkat etmeleri gereken bazı hususlar olduğunu söyleyerek birtakım uyarılarda bulundular. Okulun yalnızca birinci döneminin bittiğini, iki hafta sonra derslerin tekrar başlayacağını hatırlatan uzmanların tavsiyeleri genel olarak şöyle:
“Tatil denince hiç kimsenin aklına bütün gün tembel tembel yatmak ya da oyun oynamak gelmemelidir. Hiçbir öğrenci için çeşitli aktivitelerle dolu olmayan bir tatil, tatil değildir.
Tüm tatillerin vazgeçilmezleri; kitap okumak, sinemaya-tiyatroya gitmek, müze gezmek, doğa gezisi yapmak, aile üyelerinin birlikte katıldığı bir etkinlik yapmak olarak sıralanabilir. Bu etkinliklere ek olarak öğrencilerin kendi becerilerinin farkına varmasını sağlayacak etkinlikler aynı zamanda düşünme becerilerini de güçlendirecektir. Örneğin; veliler çocuklarını çeşitli kuruluşlar tarafından düzenlenen atölye çalışmalarına götürebilirler. Çeşitli internet sitelerinden beceri etkinlikleri araştırılıp öğrencinin yapması sağlanabilir.
Tatilden etkin şekilde yararlanabilmek için, ailenin de katılımıyla her gün yapılacak tüm etkinliklerin yer aldığı haftalık etkinlik programı yapmak ve programı aksatmadan uygulamak gerekmektedir. Bu çalışma öğrencinin amaç belirleme ve amacına odaklanma becerisini geliştirecektir.
Haftalık programda günün hangi saatlerinin oyuna ve arkadaşlarla buluşmaya ayrılacağını belirlemek de unutulmamalıdır. Havaların izin verdiği ölçüde açık havada oyun oynamak ve arkadaşlarla buluşmak ruhsal ve bedensel sağlıklarını da olumlu yönde etkileyecektir.
Haftalık programda birinci dönem işlenen konuların tekrar edilmesi için ilkokul öğrencilerinin bir saat, ortaokul öğrencilerinin 2 saat ayırmaları doğru olacaktır. Lise öğrencileri hangi konularda eksikleri varsa çalışma sürelerini ona göre planlamaları gerekmektedir. Ayrıca tüm öğrencilerin günde 30 dakika – 2 saat arası kitap okumaları gerekmektedir.
Gelecekte başarılı olabilmeleri için günümüz çocuklarının akademik ve sosyal-duygusal becerilerini geliştirmemiz hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla tatilde çocuklarımızın büyük çoğunluğunda karşılaştığımız sosyal duygusal beceri eksiklerini geliştirmeye önem vermek gerekiyor. Çocuklara sorumluluk alma ve aldığı sorumluluğu yerine getirme becerilerini geliştirmek için bir iş ya da etkinliği sonuna kadar sabrederek yapabilmelerini gerektiren görevler verilebilir. Örneğin öğrenciye odasının temizliği ve düzeni ile ilgili sorumluluk verilebileceği gibi sene başından ara tatile kadar işlenmiş konulardan eksiği olan öğrencilerin tekrar programı hazırlayıp uygulamaları istenebilir. Bu arada 8.,11.ve 12.sınıfların hiç aksatmadan sınav hazırlığını sürdürmeleri gerekmektedir.
Çocuk ve ergenleri motive eden şey, kısa süreli hedeflerdir. Matematikten 3 alan bir öğrencinin ilk hedefi 5 almak değil, 4 almak olmalıdır. Hayattaki tek duygu mutluluk değil. Öğrenciler notlarından dolayı üzülebilirler. Olumsuz duygularla başa çıkabiliyor olmak insanı geliştirir. Ailelerin, bu üzüntülerini anladıklarını göstermeleri gerekir. Bazen olumsuz duygular, insan için gelişim noktası olabilir.”

-
YOLDAN ÇIKAN ARAÇTA BULUNAN 1 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI
-
ÇAKÜ YABANCILARA TÜRKÇE ÖGRETİMİNDE AKADEMİK TÜRKÇE ÇALIŞTAYINDA
-
YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
-
YAZ ATÖLYELERİ İÇİN KAYITLAR 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
-
GÜREŞÇİLERİMİZ ALTIN GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜLER
-
2023 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI