ÇANKIRI’DA ÇOCUKLAR YAŞAM BECERİLERİ KAZANIYOR

Bilim, sanat ve zekâ atölyelerinde eğlenerek öğrenme metotları ile Çankırı’da öğrencilerin eğitimlerine destek olmaya çalışan Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, çocukların yaşamsal beceriler kazanabilmeleri için de etkinlikler düzenliyor.
Çankırı Belediyesi, kurum ve kuruluşlarla yaptığı iş birliği ile çocukları çeşitli eğitimlerle buluşturuyor. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde atölye çalışmalarına katılan çocuklar, İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Güvenlik Bilinci”, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliği ile “Afet Bilinci”, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile “İlkyardım Bilgilendirme” ve Türkiye Kızılay Derneği Çankırı Şube Başkanlığı işbirliği ile “Güvenli Yaşam, Afetler ve Yardımlaşma” konularında eğitimler aldı. 1–7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Yeşilay Cemiyeti Çankırı Şubesi işbirliği ile çocuklara bağımlılık konusunda da bilinçlendirme eğitimi düzenleneceği bildirildi.
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, çocukların trafik ve asayiş konularında bilinçlenmelerinden afet durumlarında hareket yöntemlerini doğru şekilde öğrenmelerine, ilkyardım bilgisinden yardımlaşmanın önemine ve bu alanda hizmet veren kurumları tanımaya kadar geniş bir yelpazede yaşam becerileri edinmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Esen, “Çocuklarımızın, yaşadıkları dünyanın farkına vararak kendilerine yetebilen nitelikli bireyler olarak yetişmelerini önemsiyoruz.” dedi.
