AYANOĞLU “ÇANKIRIMA HİZMET İÇİN BEN DE VARIM” DEDİ

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi Çankırılı iş insanı Aydın Ayanoğlu, İYİ Parti listelerinden Çankırı Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Bugün saat 15:00’da İYİ Parti İl Başkanlığı’na gelerek adaylığını açıklayan Ayanoğlu, “Çankırıma hizmet için ben de varım.” sözleriyle başladığı açıklamasında şunları söyledi:
“Sayın İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanım, kıymetli Başkanlarım, basınımızın güzide temsilcileri ve siz değerli dava arkadaşlarım;
Öncelikle burada bulunan kardeşlerim beni tanıyor olsa da usûldendir, önce kendimi tanıtayım. Ben Aydın Ayanoğlu, Çankırılıyım, Çankırı’da yaşıyorum, Çankırı’da ticaretime devam ediyorum. Eldivan – Seydiköylüyüm, aile mezarlığım da köyümdedir. Eğitim hayatımı Çankırı’da tamamladım, Adalet Yüksek Okulu mezunuyum. 24 Haziran 2018 seçimlerinde partimin 27. dönem Milletvekili adayı idim.
Arkadaşlar;
Çankırı, Cumhuriyet kurulduğundan bu yana hem milli gelirden hem de ülke yatırımlarından hiçbir zaman hak ettiği payı alamamıştır ve göç alan değil göç veren il olmuştur. Şimdiye kadar bizi ve ilimizi temsil etmesi için seçtiğimiz vekillerimiz de bizi temsil etmekten çok kendi şahsi çıkarlarını ve siyasi ikbâllerini temsil etmişlerdir. Bu durum ne bizim ne de ilimizin kaderi olmamalıdır. İlimiz kıymetli, ülkemiz ise canımızdan daha kıymetlidir.
100 yıldır her dönem haksızlık ve adaletsizlik olmuştur. Lakin 21 yıldır AKP hükümetiyle yolsuzluk, arsızlık, hırsızlık, adam kayırma had safhaya çıkmıştır. Üzülerek söylüyorum ki bu 21 yıllık AKP döneminde Cumhuriyetin tüm ilke ve inkılapları yok sayılmış, ülkenin sınır taşlarıyla oynanmıştır.
- Adalet yok sayılmış,
- Eğitim sistemi dejenere edilmiş,
- Üniversite mezunu işsizler ordusu oluşturulmuş,
- Tarım ve hayvancılık bitme noktasına gelmiş,
İşte tam böyle bir zamanda, Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayacağımız günlerde önümüzde ülkenin kaderini belirleyecek 14 Mayıs Genel Seçimleri vardır. Önce Allah’ın izni sonra da sizlerin azim ve gayretiyle iddia ediyorum ki;
- Hak, hukuk, adalet arayışına son vermeye,
- Eğitimde sorunları gidermeye,
- Liyakat sisteminin yeniden inşa edilmesine,
- Yani ülkenin bu kaotik durumdan çıkmasına sizler yani cesur yürek iyiler ve Millet İttifakı’na nasip olacaktır inşallah.
Ben de Aydın Ayanoğlu olarak,
- Ülkenin ve şehrimizin refahı için,
- Çankırımızın ekonomisine katkı sağlayacağıma inandığım için,
- Göç veren değil göç alan Çankırı için,
- Çankırı evladı, Çankırı sevdalısı Aydın Ayanoğlu olarak İYİ projelere imza atacağımı düşündüğüm için,
Adayım arkadaşlar…
Yalnız şunu da belirtmek isterim ki, önümüzde zor bir seçim var. Yani bu seçim birilerinin dediği gibi çantada keklik değil. Başarmak için çok çalışmamız, efor sarf etmemiz gerekiyor. İşte tam da bunun için aday adayı arkadaşlara diyorum ki; “Siz sizdeki sizi, ben bendeki beni bir kenara bırakıp Vatan ve Millet için biz olma zamanıdır.
Arkadaşlar, 2018 seçimlerinde 11 aday adayı idik. O zaman aday adayı arkadaşlara, “2 aday çıkacak ve diğer aday olamayan arkadaşlar 2 adayın arkasında aday olmasın.” demiştim. O zaman gördük ki, aday adayı genç kardeşim Hasan Hüseyin Demirci ve Duygu Uysal haricinde diğer aday adayları ne seçim meydanında ne de yanımızda olmadılar. Tam da bunun için aday adayı arkadaşlarıma diyorum ki, “Seçilecek 2 adayın yanında can siperâne çalışmayacak, mücadele vermeyecek, şahsi ve siyasi ikbâlini ülke ikbâlinin önüne koyacak varsa lütfen bugün adaylıktan çekilsin.”
Bu seçim mücadelesi, tüm ittifak teşkilatları ve aday adayı arkadaşlarca omuz omuza verilecek topyekûn bir mücadeledir. Bu seçim, Aydın Ayanoğlu olarak da ülkemi ve milletimi kirli ellerden kurtarmak adına verilecek son kale son savaştır. Arkadaşlar, yerliyim milliyim ve içinizden biriyim. Onun için de aday adayıyım.
Sözlerimi uzatmadan huzurlarınızda tüm aday adayı cesur yürek arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sağolun varolun Allah’a emanet olun.
Şair Gençosmanoğlu’nun da dediği gibi,
Gazi alperenler işe koyulun,
Gayrı söze vakit az verilmeli,
Bidevi atlara rüzgarca soluk,
Ve yıldırımlarca hız verilmeli.

-
ÇANKIRI SEBZECİLİKTE ATAĞA KALKTI
-
TİGAD AKSARAY’DA “YENİ NESİL GAZETECİLİK” KONFERANSINDA BİR ARAYA GELİYOR
-
YOLDAN ÇIKAN ARAÇTA BULUNAN 1 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ YARALANDI
-
ÇAKÜ YABANCILARA TÜRKÇE ÖGRETİMİNDE AKADEMİK TÜRKÇE ÇALIŞTAYINDA
-
YAĞMUR SUYU DRENAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI
-
YAZ ATÖLYELERİ İÇİN KAYITLAR 15 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR