
Türkiye genelinde su kaynaklarının korunması ve verimli kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen “Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında Çankırı’da önemli bir eğitim çalışması gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen proje çerçevesinde, Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri düzenlendi.
“Su-Çocuk Buluşması” programı kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerde, il genelindeki 3, 4 ve 5’inci sınıf öğrencilerine suyun verimli kullanımı anlatıldı. 3-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen programda, Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından toplam 5 okulda 613 öğrenciye ulaşıldı.
Eğitimlerde çocuklara, suyun yaşam için vazgeçilmez olduğu ve bilinçsiz tüketimin gelecekte ciddi sorunlara yol açabileceği anlatıldı. Öğrencilerin yaş gruplarına uygun olarak hazırlanan sunumlar ve animasyon videolar eşliğinde verilen eğitimler, hem öğretici hem de eğlenceli bir şekilde gerçekleştirildi. Bu sayede çocukların konuyu daha iyi kavraması ve günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri alışkanlıklar edinmesi hedeflendi.
Programın sonunda öğrencilerin su tasarrufu konusunda farkındalık kazandığı gözlemlenirken, yetkililer çocukların bu bilinçle hareket ederek ailelerine de örnek olacağını ifade etti. Eğitimlerin ardından çocukların “su gönüllüsü” olarak nitelendirilmesi ise projenin en dikkat çeken çıktılarından biri oldu.
Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, su kaynaklarının korunmasının gelecek nesiller için hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, bu tür eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini belirtti. Gerçekleştirilen çalışmaların, toplum genelinde su bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.