
Meteorolojik veriler doğrultusunda Çankırı genelinde etkisini sürdürmesi beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski, eğitim ve günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle gece saatlerinden itibaren şiddetini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle yetkililer harekete geçti.
Alınan önleyici tedbirler kapsamında Eldivan, Bayramören ve Çerkeş ilçelerinde bulunan tüm kademe ve türdeki okullarda 02 Ocak 2026 Cuma günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Karar, öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alındı.
Aynı ilçelerde görev yapan kamu kurumlarında çalışan hamile personel, engelli çalışanlar ve çocuğu anasınıfına devam eden anneler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak. Böylece olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek risklerin en aza indirilmesi hedefleniyor.
Öte yandan Korgun ilçesinde ise yalnızca taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. Yetkililer, özellikle kırsal bölgelerde buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara dikkat çekti.
Yetkililer vatandaşları; zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, araçlarında kış lastiği ve zincir bulundurmaları konusunda uyarırken, hava şartlarının yakından takip edildiğini vurguladı. Kar yağışının etkisini sürdürmesi halinde yeni kararların da alınabileceği ifade edildi.
Alınan bu kararlar, öğrencilerin güvenliği ve kamu çalışanlarının sağlığı açısından büyük önem taşırken, gözler şimdi meteorolojiden gelecek yeni değerlendirmelere çevrildi.