
Çankırı’nın Bayramören ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Behiye Yavuz’dan haber alınamaması üzerine bölgede adeta alarm verildi. Yaylatepesi köyünde ikamet eden yaşlı kadın, sabah saatlerinde mantar toplamak için ormanlık alana gitti; ancak gün içinde eve dönmemesi üzerine yakınları endişeye kapıldı. Ailesinin durumu jandarmaya bildirmesiyle birlikte köyde hareketli anlar yaşandı.
İhbarın ardından bölgeye jandarma, AFAD ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sevk edildi. Termal dron destekli arama taramaları, iz takip köpeği ve toplam 65 personelin katılımıyla geniş bir alanda başlatıldı. Buna rağmen şu ana kadar Behiye Yavuz’a ait herhangi bir ize rastlanmadığı bildirildi.
Ekipler, kayıp kadının bulunması için arama çalışmalarını gece-gündüz demeden sürdürüyor. Bölgedeki zorlu arazi koşullarına rağmen arama faaliyetleri titizlikle ilerletilirken, yakınlarının endişeli bekleyişi ise her geçen saat daha ağır bir hâl alıyor.
Yetkililer, vatandaşlardan gelecek her türlü bilginin son derece önemli olduğunu vurguluyor. Arama çalışmaları genişletilerek devam ederken, köy halkı ve Yavuz ailesi, yaşlı kadının sağ salim bulunması için umutla beklemeyi sürdürüyor.