
Çankırı’da tarım eğitimi, sınıf ortamının dışına taşınarak doğrudan sahaya entegre edildi. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaret, eğitim ile üretimin iç içe geçtiği örnek bir modeli gözler önüne serdi.
İl Tarım ve Orman Müdürü, beraberindeki çiftçi heyetiyle birlikte Şehit Mehmet Ata Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerin yürüttüğü uygulamalı çalışmaları yerinde inceledi. Öğrencilerin aktif olarak katıldığı üretim süreçleri, teorik bilginin sahada nasıl pratiğe dönüştüğünü somut şekilde ortaya koydu.
Ziyarete katılan çiftçiler, öğrencilerin yürüttüğü uygulamaları yakından inceleme fırsatı bulurken, bu deneyimlerin kendi tarımsal faaliyetlerine katkı sağlayacağını ifade etti. Özellikle modern üretim tekniklerinin gençler tarafından uygulanması, katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin beceri temelli eğitim yaklaşımı doğrultusunda şekillenen bu sistem, öğrenciyi merkeze alan bir anlayışla dikkat çekiyor. Üreten, uygulayan ve sahada karşılık bulan bir eğitim modeli sunan bu yaklaşım, sadece öğrencilerin gelişimine değil, aynı zamanda bölge tarımına da önemli katkılar sağlıyor.
Çankırı’da uygulanan bu model, eğitim ile üretimin birleştiği güçlü bir örnek olarak öne çıkarken, gelecekte tarım sektörüne yön verecek nitelikli bireylerin yetişmesine zemin hazırlıyor. Uzmanlar, bu tür uygulamaların yaygınlaşmasıyla birlikte hem eğitim kalitesinin artacağını hem de tarımsal verimliliğin önemli ölçüde yükseleceğini belirtiyor.