
Çankırı’da 28 Haziran akşamı saat 20:40 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, Ankara Caddesi Koç Otel önünde hareket halinde olan hafif ticari araç, park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Araçta bulunan 5 kişiden 2’si olay yerinde yaşamını yitirdi, 3 kişi ise yaralandı.
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde, kimliği henüz açıklanmayan iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.
Yaralılar M.F.G. (26), C.M. (23) ve M.C.S. (21) ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
İlk belirlemelere göre, araçta bulunan kişilerin Çankırı Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencisi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Feci kazada hayatını kaybeden Özel Harekat Polislerimiz için 29 Haziran Pazar günü (bugün) saat 09.00 da Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Resmi Cenaze töreni düzenlendi. Törene Çankırı protokolü, POMEM öğrencileri ile yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
Olay 18 Ailesi olarak feci kazada hayatını kaybeden Polis memurlarına Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.