reklam
reklam
DOLAR32,3764% -0.15
EURO34,7905% -0.19
STERLIN40,8105% -0.28
FRANG35,5238% -0.42
ALTIN2.424,76% -0,42
BITCOIN63.758,851.18
reklam

HABİBE OKÇU: “SPOR SAĞLIKTIR SPOR ÖZGÜVENDİR”

Yayınlanma Tarihi : Google News
HABİBE OKÇU: “SPOR SAĞLIKTIR SPOR ÖZGÜVENDİR”
reklam

Bugünkü konuğumuz Çankırı’mızın adını Balkanlara duyuran, Uluslararası müsabakalarda Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran Milli Sporcumuz Habibe Okçu ve Antrenörü Hasan Eroğlu. Konuklarımıza Habibe’nin spora ilk başladığı günden bugüne kadar olan çalışmalarını ve başarıya giden yolda karşılaştığı zorluklarla spora başlamak isteyenlere tavsiyelerini sorduk.

Olay 18: Habibe bize önce biraz kendini anlatır mısın?

H.Okçu: Ben Habibe Okçu, Çankırı’lıyım, 18 yaşındayım, Lise son sınıftayım ve 8 yıldır spor yapıyorum. 2019 yılında Ukrayna’da ilk defa profesyonel olarak Milli Takım adına yarışmalara katıldım. 2020 yılında Covid dolayısıyla uluslararası yarışmalar yapılmadı. Bu sene de 51. Gençler Balkan Atletizm Şampiyonasında 4x100 metre Bayrak yarışmasında Balkan Üçüncüsü olduk.

Olay 18: Spora nasıl başladın?

H.Okçu: Sporu çok seviyordum özellikle de futbolu, küçükken mahalle maçlarına sıkça katılıyordum. İsmet İnönü İlkokulu’nda okurken Musa hocama futbol oynamak istediğimi söylediğimde bana kız futbol takımımız yok ama seni koşuya alabilirim dedi. Ve böylece spora başlamış oldum. 6. sınıfta uzun atlamada Türkiye ikincisi oldum ondan sonra da Hasan Eroğlu hocamla çalışmalara başladık. Sonra uzun atlamayı bıraktım ve kısa mesafe koşmaya başladım.

Olay 18: Bundan sonrası için ne düşünüyorsun?  Üniversite hayatında ve sonrasında spora devam edecek misin? Gençlere neler tavsiye edersin?

H.Okçu: Üniversite hayatıma yakın illerden birinde BESYO’da devam etmek istiyorum. Sonrasında da antrenör olarak spor hayatıma devam etmek istiyorum. Bundan sonraki hedeflerim önce Avrupa sonra da Dünya Şampiyonası. Bulgar atlet İvet Lalova’yı kendime örnek alıyorum. Gençlere spora bir an önce başlamalarını tavsiye ederim. Herhangi bir spor dalıyla başlasınlar, kendilerini geliştirsinler, hangi dalda yetenekli olduklarına karar verdikten sonra o dalda yoğunlaşsınlar. Spor hem sağlık hem özgüven kazandırır.

Olay 18: Hocam size soralım, spora başlamak isteyen gençlere ne tavsiye edersiniz, gençlerimiz nereye nasıl kayıt yaptıracaklar?

H.Eroğlu: Spor Salonu’muzun üst katında Spor Servisi’miz var. Spora başlamak isteyen gençler orada bir form dolduruyorlar, yaşı küçük olanlar veli izin belgesi dolduruyorlar. Daha sonra futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporları ya da güreş, atletizm, atıcılık, karate, taekwondo, badminton gibi bireysel branşlardan birini seçiyor. Bunun için gençlerimiz geç kalmasınlar çünkü devletimizin bu konuda çok güzel teşvikleri var. Milli sporcu olduktan sonra üniversiteye başlayan gençlere anında karşılıksız burs bağlanıyor. Uluslararası başarı veya 15 kez Milli olan gençlerimize ise üniversite bittikten sonra KPSS şartı olmadan iş imkanı sağlanıyor.

Devam edecek…

reklam

YORUM YAP