reklam
reklam
DOLAR32,2779% -0.2
EURO34,8439% 0.07
STERLIN40,6808% 0.2
FRANG35,7068% -0.11
ALTIN2.415,21% 0,91
BITCOIN63.632,72-0.087
reklam

ALİM ÇAYCI: “İSTİHDAMA ENGEL YOK”

Yayınlanma Tarihi : Google News
ALİM ÇAYCI: “İSTİHDAMA ENGEL YOK”
reklam

Engellilerin istihdama katılımları ile ilgili yeni hizmet modelleri hakkında açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Alim Çaycı, her engelliye bir iş koçu sloganıyla “engelli iş koçluğu” uygulamasını başlattıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımıza yönelik hibe programını açıklayan Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü engelli istihdamına yönelik geliştirilen “Engelli İş Koçluğu” modelinin ilimizde de hayata geçirildiğini duyurdu. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında her engelliye bir iş koçu anlayışla başlatılan modelde sadece engelli istihdamına dönük stratejilerin uygulanması amaçlanıyor.

2022 yılı itibari ile ilimizde uygulanmaya başlanan modelin ayrıntılarına değinen İŞKUR İl Müdürü Alim Çaycı, “Engelli İş Koçluğu, Engelli bireylerin istihdama geçişinde, istihdamda iken işe uyumlarının sağlanmasında ve sürdürülebilir bir engelli istihdamı sağlanması noktasında etkin olarak kullanılan bir modeldir. İlimizde de uygulanmaya başlanan “Engelli İş Koçluğu” modelimiz ile engelli vatandaşlarımızın toplumsal bütünleşmelerine yardımcı olmayı, çalışma hayatına katılarak sosyalleşmelerini, üretim sürecine katkı sunmalarını kolaylaştırmayı ve engelli istihdamını kalıcı bir şekilde artırmayı hedefliyoruz. Model ile birlikte, engelli bireylerimizi sahip olduğu ilgi, bilgi, beceri ve yeterlilikleri çerçevesinde engelli iş koçlarımız tarafından uygun işe, mesleğe yönlendiriyor, ihtiyaçları doğrultusunda İŞKUR kurs ve programlarından faydalandırıyor, kişiye özel bir bireysel eylem planı hazırlıyor, işverenlerle temas sağlayarak gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz. Ayrıca işe yerleştirdikten sonra kişinin ihtiyacı doğrultusunda işe uyum desteği veriyor, böylece engelli vatandaşlarımızın sürdürülebilir istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayata geçirilen “Engelli İş Koçluğu” hizmet modeli ile amaçlarının engelli kardeşlerimizin istihdam konusunda da önündeki tüm engel ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten İl Müdürü Çaycı, dün olduğu gibi bundan sonra da İŞKUR olarak engelli vatandaşlarımızın istihdama katılmasına ve üretim sürecinde etkin rol oynamasına katkı sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarının altını çizerek sözlerini tamamladı.

reklam

YORUM YAP