reklam
reklam
DOLAR32,4634% 0.12
EURO34,7553% -0.17
STERLIN40,7182% -0.32
FRANG35,5763% -0.27
ALTIN2.419,05% -0,66
BITCOIN63.404,001.802
reklam

TÜBİTAK BAŞKANI PROF DR HASAN MANDAL ANADOLU’NUN İLK DARÜLHADİSİ TAŞMESCİDİ ZİYARET ETTİ

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜBİTAK BAŞKANI PROF DR HASAN MANDAL ANADOLU’NUN İLK DARÜLHADİSİ TAŞMESCİDİ ZİYARET ETTİ
reklam

ÇAKÜ öğrencileri ile söyleşi programı için Çankırı’da bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, söyleşi programı sonrası Anadolu’nun ilk Darülhadisi Taşmescit’i ziyaret etti ve  icra edilen ney dinletisi eşliğinde Rektör Çiftçi’den Darülhadis hakkında bilgi aldı.

Ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çankırı’da ve Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğrencilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Mandal, “ Yozgat, Çankırı, Bolu gibi gelişime açık ve gelişimi devam eden illerimizde üniversite öğrencilerimizle buluşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu şehirleri kalkındıran ve geliştiren de üniversitelerimiz. Çankırı’ya baktığımızda 2007 öncesi ve üniversite geldikten sonraki fark çok açık bir şekilde görünüyordur.  Bu şehirlerin gelişimine sağladığı katkıyı gördüğümüzde her ile bir üniversite gerekli mi tartışmasına da başka yerden bakabiliriz. Tabi ki kalite çok önemli. Öğrenci arkadaşlarımızın gelecek odaklı baktıklarında birtakım kaygıları var. Bizde her şey mükemmel, çok iyi diye pembe bir tablo çizersek bu realist bir yaklaşım olmaz. Bizim de burada olma sebebimiz bizim de dert edindiğimiz bir şeyler olmasıdır.  Ama dünyada herkesin kaygısı var. Bu sadece Çankırı’ya Türkiye’ye özel değil. Tüm dünyayı içine alan bir kaygı. Bu kaygıları ortadan kaldırmak için de kimsenin elinde sihirli değnek yok. Benim de öğrenci arkadaşlarımızla buluşma noktam bu kaygıları giderecek kişiler neden siz olmayasınız umududur. Neden siz çözüm noktası olmayasınız. En azından bunu kendi kariyerim üzerinden ilişkilendirme ve kendi kariyerimde bana bu imkanları sağlama noktasında çok önemli katkıları olan TÜBİTAK’ın onların yanında ve yakınında olduğunu hissettirmek. Ankara’ya çok yakın olmasına rağmen Ankara’nın çok uzakta gibi göründüğü öğrencilerimize bu kurumun onlara çok yakın ve her zaman yanlarında olduğu mesajını vermek istedim. Bu buluşma için bizleri davet eden ve bu fırsatı sunan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Ben özellikle öğrencilerimizle buluşmak istedim. Hedefimiz en büyük gücümüz olan ama bazen de en zayıf halkamız olan gençlerimiz. O zayıf halkayı ne kadar kuvvetli hale getirebilirsek o kadar başarılı olacağız ki, ben buna yürekten inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Teknofest gençleri olarak ifade ettiği bu gençlik çünkü. Sadece onlara dokunmak gerekiyor. Ne kadar çok dokunabilir, ne kadar çok kıymetlendirebilirsek yani onları hem heyecanlandırıp hem sorumluluk verebilirsek çok güzel şeyler çıkacağına inanıyorum. Eminim bunu yerelde yöneticilerimiz yapıyorlar ama gençlerimizin heyecanını artırmak için uzak gördükleri bazı isimlerin birinci ağızdan onlara dokunması daha etkili oluyor. Ben de onları heyecanlandırmak ve kıymetli olduklarını hissettirmek için buradayım. Aynı zamanda gelecekte sorunları birileri çözsün biz de kullananı olalım değil, bunu çözecek olan sizsiniz biziz demek istedim.  Ev sahipliği için teşekkür ediyorum üniversitemize.” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ise, “ Bugün bizim için en önemli akşamlardan biriydi. Sayın TÜBİTAK Başkanımızı Üniversitemizde misafir etmek, tecrübelerinden, fikirlerinden, araştırmalarından istifade etmek bizim için çok güzel bir kazanımdı. Programda şunu gördüm öğrencilerimizin geleceğe yönelik kaygılarına karşın, heyecanlarının arttığını, bilime ve geleceğe yönelik soruları ile bir merak ve araştırma içerisine girdiklerini müşahede ettim. Bundan da çok mutlu oldum.  Biz özellikle Türkiye için yeni değerlerin üretilmesini savunan bir yapıyız. TÜBİTAK gibi kurumlarımız Sayın Başkanımızın yönetiminde özellikle son 3-4 yılda yeni değer üretme noktasında çok güzel işlere imza attılar. Çevreden gıdaya, kimyadan savunma sanayine kadar bir çok noktada TÜBİTAK’ın izlerini görüyoruz.  Ülkemizin geleceği adına da üretmeye devam ettiklerine şahitlik ediyoruz.  Dolayısıyla biz TÜBİTAK’ı stratejik ve milli bir kurum olarak görüyoruz. Tarihin sorumluluğunu da bugünün potansiyelini de geleceğe taşıyacak yegane kurumumuz TÜBİTAK’tır. Bu anlamda Sayın Başkanımızın nezdinde tüm TÜBİTAK çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP