reklam
reklam
DOLAR32,3898% -0.13
EURO34,7716% -0.2
STERLIN40,7477% -0.33
FRANG35,5307% -0.41
ALTIN2.429,35% -0,24
BITCOIN63.643,571.687
reklam

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

Yayınlanma Tarihi : Google News
2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
reklam
      Yarınlarımızın Teminatı Sevgili Öğrenciler, Kıymetli Veliler ve Eğitim Camiamızın Saygıdeğer Neferleri,
Okullarımızı öğrencilerimizle buluşturmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını, hayatın her alanını olumsuz etkilemiş ve birtakım değişiklikler yapılmasına mecbur bırakmıştır. Zorunluluk dolayısıyla eğitim sürecimizin büyük bölümü uzaktan eğitim ile yürütülmüştür. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılına ise tüm kademelerdeki okullarımızda haftada 5 gün yüz yüze eğitim olacak şekilde başlıyoruz.
Salgının başlangıcından bu yana ağırlıklı olarak uzaktan eğitime devam eden çocuklarımızın arkadaşları ve öğretmenleriyle sınıf ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri önem arz etmektedir. Salgın halen devam etmektedir. Ancak çocuklarımızın gelişimleri için okullarımızın açık tutulması elzemdir. Bu itibarla, ilimizdeki okullarımızın yüz yüze eğitim sürecine hazırlık çalışmaları son derece hassasiyetle yürütülmüş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Okullarımızda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve diğer eğitim çalışanlarımızın salgından olumsuz etkilenmemeleri için, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının birlikte oluşturduğu ‘Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ne göre hareket edilmektedir.
Okullarımızın kapanmaması ve yüz yüze eğitimin kesintiye uğramaması için tüm velilerimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve diğer tüm eğitim paydaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere alınan tüm tedbirlere harfiyen riayet etmelerini ve aşı olmalarını istiyoruz. Salgına karşı elimizdeki en büyük güç olan aşılarımızı ihmal etmeden ve geciktirmeden bir an önce tamamlayalım. Hep birlikte el ele vererek sürecin aksamaması için gayret gösterelim. Çünkü eğitim, beşeri sermayeye yapılan en önemli yatırımdır. Ülkemizin sahip olduğu genç ve dinamik insan kaynağının niteliklerini eğitimle artırarak, müreffeh bir toplum olma yolunda ilerlemeye hızla devam edebiliriz. Çocuklarımızın vatanımıza ve milletimize hayırlı, milli, manevi ve ahlaki değerlerine sahip çıkan bireyler olmalarını sağlayarak “Güçlü ve Büyük Türkiye” hedefimize sağlam adımlarla ulaşabiliriz. Şartlar ne olursa olsun her bir çocuğumuzun en kaliteli eğitimi alabilmesi için devletimiz gereken çalışmaları yürütmektedir. Hayati önem taşıyan eğitimin, okul ortamında devam edebilmesi için hepimizin ortak çabasına ve desteğine ihtiyaç bulunmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlı olması temennisiyle tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlık ve başarılar diliyorum.
Abdullah AYAZ
Çankırı Valisi
reklam

YORUM YAP