3 MİLLETVEKİLİNİN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

TBMM Genel Kurulu’nda bugün yapılan toplantıda haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP İstanbul Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürüldü.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, milletvekilliği düşürülen HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından, her iki milletvekili de Diyarbakır’da gözaltına alındı.
Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ise CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında kalan 18 aylık cezasını yatmak için teslim olacağını belirterek çıktığı günden bu yana demokrasi koşullarında bir gelişme olmadığını, kararın kendisi için bir sürpriz olmadığını söyledi. “Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder” diyen Berberoğlu, basın mensuplarından helallik istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise şunları söyledi:
“Tüm milletvekilleri için dokunulmazlık dosyalarının karara bağlanması gerektiğine dair muhalefetin de katılımıyla alınan TBMM Genel Kurul kararı neticesinde tarafsız ve bağımsız mahkemelerce yapılan yargılama sonucu verilen kararların bütün kişi ve kurumları bağlayıcı niteliktedir.
Devletimiz aleyhine casusluk yapmak ve terör örgütüne üye olmak suçlarından kesin hüküm giyen milletvekillerinin buna ilişkin mahkeme kararlarının Anayasa’nın 84. Maddesi’ne göre Genel Kurul’da okunması gerektiği düzenlemesine istinaden bu usuli işlem gerçekleştirilmiştir. Anayasanın emredici hükmü yerine getirilmiş, suç işleyen milletvekillerinin milletvekilliği düşürülmüştür. Anayasanın ve kanunların gereği yerine getirilmesine rağmen HDP ve CHP’nin hukuk tanımaz, suçu ve suçluyu açıkça öven tutumu asla kabul edilemez.”

-
SEVİLAY KANTAŞ’TAN BİR BAŞARI HİKAYESİ
-
ASKON’DAN GÜNEYDOĞU ÇIKARMASI
-
BAŞKAN ESEN BASKETBOL MÜSABAKALARININ AÇILIŞINI YAPTI
-
DENİZ: “TEK BİR KAYBA DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”
-
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASINDA O’NU ANLAMAK…
-
BAKAN URALOĞLU: “ZENGEZUR KORİDORU TÜRK DÜNYASINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK”