28 YILDIR DİNMEYEN ACI “HOCALI KATLİAMI”

Ermeni çetelerinin, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasına girerek burada yaşayan binlerce sivil insanı toplu şekilde katletmesinin üzerinden tam 28 yıl geçti.
28 yıldır hafızalardan silinmeyen bu katliamda çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan binlerce insan katledildi. Tarihi katliamlarla dolu olan Ermeniler, bölgeyi tamamen abluka altına alarak yardım gelmesini de engellemişlerdi. 25 Şubat 1992’den itibaren Hocalı’ya saldırıya başlayan Ermeniler, bölgedeki Sovyet ordusuna bağlı 366. Zırhlı Alayı’nın bütün araçlarını kullanarak, şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttu.
Bu saldırı sonrasında o zamanki Resmi verilere göre, Hocalı Katliamı’nda savunmasız durumdaki 106’sı kadın ve 63’ü çocuk, 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı kurtulurken, Ermeni güçleri bin 275 kişiyi rehin aldı. Bunlardan 150’sinden haber alınamadı.
Resmi olmayan verilere göre ise katliamdan sonraki yıllarda bulunan toplu mezarlarla birlikte Ermenilerin katlettiği Azerbaycan vatandaşı sayısı binlerle ifade ediliyor.

-
OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK HİZMETİ
-
REKTÖR ÇİFTÇİ İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDE
-
6 YILDIR BİTMEYEN MAĞDURİYET
-
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU YARIN ELDİVAN’A GELİYOR
-
ÇANKIRI’YI IHLAMUR KOKULARI SARACAK
-
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “2022’DE YERLİ VE MİLLİ UYGULAMALARLA 138 BİN 445 SİBER SALDIRIYI ENGELLEDİK”