2019 DA KİŞİ BAŞI GELİR DÜZEYİ ARTAN TEK İL ÇANKIRI

Yapılan bir araştırmayla Türkiye’deki illerin büyüme ve kişi başına gelir haritası çıkarıldı. Geçen yıl 23 ilin ekonomisinde daralma yaşanırken kişi başı gelirin arttığı tek il Çankırı oldu.
NTV’nin haberine göre, Türkiye’deki illerin ekonomik performansları belli oldu. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı 81 ilin ekonomik aktivitesini hesapladı. Geçen yıl nüfusun % 19’u İstanbul’da ikamet ederken İstanbul ekonominin de % 31’ini oluşturdu. 2019 itibarıyle 2 il yüksek gelir, 75 il orta yüksek gelir ve 4 il orta düşük gelir grubunda yer aldı.
Yüksek gelir grubundaki iller İstanbul ve Kocaeli. Orta düşük gelir grubundaki iller Ağrı, Bitlis, Şanlı Urfa ve Van oldu. Bu dönemde kişi başı geliri en düşük olan il Ağrı. İstanbul’un beşte biri kadar gelir elde edildi. Türkiye’de kişi başı geliri en yüksek il 15 bin 643 dolarla Kocaeli oldu. Kocaeli’ni 15 bin 183 dolarla İstanbul, 11 bin 498 dolarla Ankara takip ediyor.
Geçtiğimiz yıl kişi başı gelir düzeyinde artış yaşayan tek il ise Çankırı.
Öte yandan Türkiye genelinde geliri en fazla daralan ilk 5 il sırayla:
- Kayseri
- Kütahya
- Aksaray
- Kars
- Ankara olarak kaydedildi.
Kişi başı gelirinde değer olarak en fazla daralmanın yaşandığı il ise 2 bin 210 dolarlık azalmayla Ankara oldu.

-
29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ
-
ULUSAL MEDİKAL KURTARMA EKİPLERİ (UMKE)
-
KIZILIRMAK ORTAOKULU GÜÇLENDİRME VE DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜNDE SONA DOĞRU
-
ÇANKIRI’DA DAMIZLIK MERİNOS KOÇLAR SAHİPLERİNİ BULDU
-
ÇANKIRI JANDARMASINDAN SUÇLULARA AĞIR DARBE
-
YÜZME HAVUZU İNŞAATI CAN ALDI