+ 1 FARKLA AYNIYIZ

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edildi. Down Sendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil genetik bir farklılıktır. 21 Mart’ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan edilmesinin ardından dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.
Down Sendromu, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendrom’lu bireylerde ki kromozom sayısı 47’dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelen Down Sendromu, Trisomy 21 adıyla da bilinmektedir.
Down Sendromlu bireyler bazı rahatsızlıklara daha yatkındırlar. Bu yüzden sağlık kontrollerinin aksatılmadan ve zamanında yapılması önemlidir. Down Sendromlu bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimi yaşıtlarına göre daha geridedir. Ancak uygun eğitim programları ile toplum hayatına başarı ile uyum sağlayabilmektedirler.

-
VATANDAŞLARIMIZDAN İSTİRHAMIMIZ LÜTFEN OYUNUZU KULLANIN
-
PAŞABEYOĞLU GÜVEN TAZELEDİ
-
ÇAKÜ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN İLK HASTASI YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR OLDU
-
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ ÇAKÜ KAMPÜS CAMİİ AÇILIŞINA KATILDI
-
ÇANKIRI EMNİYETİNDEN BİR OPERASYON DAHA
-
MAZBATASINI ALAN AKBAŞOĞLU’NDAN SICAĞI SICAĞINA İMAMOĞLU ELEŞTİRİSİ